Ruim 80.000 motorliefhebbers kwamen af op de jubileumeditie van MOTORbeurs Utrecht die van 14 tot en met 17 februari plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht. Een recordaantal hiervan kwam op de motor: 14.000 mensen waar dit vorig jaar nog zo’n 5.000 was.

Op MOTORbeurs Utrecht maakten bezoekers het afgelopen weekend kennis met de nieuwe modellen van 2019, kochten ze occasions en genoten ze van nieuwe activiteiten en shows. Een recordaantal hiervan kwam op de motor naar Utrecht: 14.000 mensen waar dit vorig jaar nog zo’n 5.000 was.

Teampresentatie NTS RW Racing GP
Hoogtepunt tijdens de openingsdag was de presentatie van Nederlands enige Grand Prix Team, het in het Drentse Dwingeloo gevestigde NTS RW Racing GP Team. Vanzelfsprekend ging hierbij de meeste aandacht uit naar Bo Bendsneyder, de enige Nederlandse coureur die komend seizoen actief is met het team in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Bendsneyder verscheen samen met teamgenoot Steven Odendaal en de nieuwe rijderscoach Alex de Angelis op het podium en onthulden de nieuwe kleuren van hun 2019 NTS machine.

Aan media aandacht hadden het team en de rijders niet te klagen, zo waren er verslagen te zien in Nederlands grootste dagbladen, de nationale motormedium en was een uitgebreide reportage te zien in NOS Studio Sport.

Lees ook:  NTS RW Racing GP: Hoge verwachtingen voor het komende seizoen

Muziektheaterspektakel ‘Jumping Jack’
Vrijdagmiddag werd grote publieke belangstelling de single en clip Ride gelanceerd. Ride is de titelsong van Jumping Jack, een muziektheaterspektakel van producent BUOG met twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen, dat van 9 t/m 19 mei op het TT Circuit Assen te bewonderen is.

4.699 testritten
De 35e editie stond verder bol van nieuwe activiteiten. Zo hebben bezoekers veelvuldig gebruikgemaakt van het testparcours. Ruim één op de drie (36%) bezoekers is van plan binnen nu en een jaar een motor aan te schaffen. Om hierin de juiste keuze te maken, zijn er door bezoekers maar liefst 4.699 testritten gemaakt op MOTORbeurs Utrecht. Hiervan heeft 42 procent aangegeven graag door een dealer van het betreffende merk benaderd te willen worden. Het testparcours was daarmee een groot succes. De nieuwe activiteit krijgt een beoordeling van een 8,1. Ook toekomstige rijders kwamen goed aan hun trekken. Dit jaar werd de Grootste Rijschool van Nederland opgebouwd bij BOVAG Try the Bike. Bijna 400 bezoekers hebben hier hun eerste rijles gevolgd.

Naast bezoekers zijn ook exposanten erg te spreken over deze editie. Zo vertelt Mark Bos, CEO van MotorKledingCenter, dat hij het wederom een topeditie vond.

Mark Bos: “We kijken altijd weer uit naar de beurs en daarmee de start van het seizoen. De sfeer was ook dit jaar erg positief en we hebben een goede omzet gedraaid. Een ding is zeker: volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.”

Ook Thomas De Meûter, Marketing & PR Director bij Ducati, is enthousiast.

Thomas De Meûter: “Op MOTORbeurs Utrecht komen wij in contact met heel motorrijdend Nederland. Bezoekers kunnen kennismaken met onze nieuwe machines en occasions en krijgen een beeld van het merk Ducati. Ook dit jaar was het een groot succes, met het nieuwe testparcours en doorlopend kwalitatief bezoek.”

Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat 92 procent van de bezoekers een motorrijbewijs heeft. 5 procent heeft er nog geen, maar is wel serieus van plan om binnenkort rijlessen te volgen. Hiervan oriënteert 68 procent zich op een occasion, de overige 32 procent gaat voor een nieuwe motor. Daarnaast heeft ruim de helft van de bezoekers (53%) aankopen gedaan tijdens het bezoek aan MOTORbeurs Utrecht.

MOTORbeurs Utrecht 2020
De beste plek om het motorseizoen te starten is op MOTORbeurs Utrecht. De volgende editie vindt plaats van 20 tot en met 23 februari 2020.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App