2023 editie Ducati Clubrace op 19, 20 en 21 mei

1693
ducati-club-race
Ducati Cub Race - TT Circuit Assen | foto© DCN

Het gezelligste raceweekend van het jaar op het TT Circuit Assen, de Ducati Clubrace, wordt dit jaar in het weekend aansluitend op Hemelvaartsdag gehouden. De vrijdag staat in het teken van de vrije trainingen, op zaterdag worden de kwalificaties voor de bepaling van de startopstelling verreden. In de namiddag zijn er dan al enkele races. Op zondag worden de resterende races verreden.

Hoewel de naam van het evenement, dat voor de 43e keer wordt georganiseerd, suggereert dat het uitsluitend om Ducati zou gaan, is dat niet het geval. Maar de Ducati’s vormen wel een belangrijk deel van het programma. De Italiaanse raspaarden worden verdeeld over tal van klassen. Dat zijn de Open Ducatiklassen A en B, de Desmo Quattro en de Due Valvole. Hieronder vallen alle Ducati’s; de indeling per klasse geschiedt op motortype en op kwalificatietijd. Daarnaast zijn er nog de Quattro Valvole (daar vallen alle Panigale’s onder) en Desmo Valvole (alle modellen uit het pre-Panigale-tijdperk).







Zijspanliefhebbers komen goed aan hun trekken, want naast de Northern Sidecar Cup met moderne zijspannen is er de Camathias Cup met klassieke zijspannen. Dikke tweetakten rijden in de IG Königsklasse. Bij de Thunderbikes rijden tal van motoren, mits het geen Japanse of Duitse viercilinders zijn. Verder zijn er twee categorieën klassiekers en is er nog een Belgische klasse voor lichte tweecilinders. Kortom, een zeer uitgebreid en bovendien zeer afwisselend programma, dat niet alleen voor rijders interessant is, maar ook voor toeschouwers, die toegang hebben tot de tribunes, de taluds en het rennerskwartier.

Voor info over alle klassen ga je naar ducaticlubrace.nl. Wil je meedoen in het weekend van 19-21 mei, op maandag 6 maart gaat de inschrijving open om 20.00 uur.