500 kilometer van Zolder wordt feest van de motorsport met schitterende wedstrijd

2061
Superbike- 500-zolder-2023
Trax Racing Team / Vigen | foto© Motorsportschool Zolder

De 500 kilometer van Zolder, de feestwedstrijd ter ere van 30 jaar uithoudingswedstrijden voor motoren op Circuit Zolder is een overweldigend succes geworden. Maar liefst 55 teams verschenen aan de start, voor een race die vlekkeloos verliep, onder een heerlijke zomerzon.

De sportieve strijd was er één tot op de meet, met de algemene winst voor Trax Racing Team / Vigen en een zege in de klasse Supersport voor TDM Racing Team /WBB.

Maar liefst 55 teams zakten naar Circuit Zolder af voor de jubileumrace van de Zolder Endurance Trophy en ook de zon was op de afspraak. Het gevolg was een zeer snelle, spannende race, die quasi vlekkeloos verliep. Organisator Hans van de Ven was dan ook zeer tevreden man.

Hans van de Ven: “Wat kan je meer wensen? Dit is echt een schitterende dag voor de motorsport in ons land geworden. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met deze zeer mooie race en mijn dank gaat dan ook uit naar alle rijders, teams en medewerkers van de motorsportschool. Er is ook zeer hard gereden, wat bewijst dat het niveau van onze competitie zeker goed is, met bovendien weinig incidenten en amper technische problemen voor de deelnemers. Ik heb bovendien heel wat vragen gekregen om van deze 500 kilometer van Zolder een vaste afspraak op de kalender te maken en ik sta daar zeker niet weigerachtig tegenover.”

Strijd tot op de meet
Sportief kantelde de race voor de latere winnaars ergens over halverwege de wedstrijd. Trax Racing Team / Vigen (Hatas-Bollaerts-Geenen / BMW S1000RR) had een kloof met de concurrentie maar ze verloren hun transponder en kregen hierdoor een straf van drie ronden.

Côme Geenen: “We konden in extremis nog terugvechten en op de meet hielden we uiteindelijk achttien seconden op de dichtste achtervolgers over. Dit was een prachtige wedstrijd en wij tekenen om terug te komen en onze zege volgend jaar te verdedigen!”

Die achtervolgers dat waren Team 111 (Larminier-Claessen / Aprilia RSV4) en MOTOTECH GYTR PRO SHOP (Maes-Drieghe / Yamaha R1) en zij vochten letterlijk tot aan het vallen van de finishvlag om zilver en brons in de 500 kilometer van Zolder. Uiteindelijk bedroeg het verschil op de meet amper tien seconden in het voordeel van het duo Larminier en Claessen. Ook het team INTERBIKE – MOTO JL SELECTION (Lequeux-De Wit / Kawasaki ZX-10R) finishte nog binnen dezelfde ronde van de winnaars en zij werden dus vierde, voor Trax Racing Team dat de topvijf volledig maakte.

In de klasse Supersport was het ook vechten voor de zege, een zege die uiteindelijk was weggelegd voor TDM Racing Team / WBB (Van Vaerenbergh-Doclot-Chiry / Yamaha R6).

“We hadden een moeilijk begin van de wedstrijd, waardoor we tweemaal moesten binnenkomen en we waren dus op achtervolgen aangewezen. Maar uiteindelijk wonnen we en je moet weten dat wij amper een jaar aan het racen zijn. We zijn dan ook enorm gelukkig en willen zeker terugkomen.”

De tweede en de derde stek gingen respectievelijk naar Derous-De Wever op een Kawasaki ZX-6R en Pitbox Team (Wenseleers-Vyncke / Yamaha R6).

De volgende afspraak van de Zolder Endurance Trophy is donderdag 3 augustus, terwijl de Zolder Sprint Series er al terug zijn op 22 juni.

Volledige uitslagen: Kwalificatie – per klasse | Race – per klasseOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.