Aan alles komt een eind; Benro Racing stopt…

187
benro-racing
Benro Racing - seizoen 2020 | foto© Ian Ward

Vijf jaar geleden startte Sraar van Rens een wegraceteam onder de naam Benro Racing om jong talent hogerop te helpen. Het Venlose team heeft races gereden in het IDM, CIV, BSB en WK, allemaal op Yamaha motoren. Vanwege financiële redenen heeft Van Rens besloten om per direct te stoppen met het raceteam.

Na meerdere jaren actief te zijn geweest in het IDM, besloot Benro Racing om in 2020 met twee rijders van start te gaan tijdens de Europese races van het World Supersport kampioenschap. Echter gooide Covid-19 roet in het eten. Door hulp uit Engeland heeft het Nederlandse team met Tom Toparis in de tweede helft van 2020 nog gereden in het BSB Supersport kampioenschap, waar het team en de Australiër mooie dingen lieten zien. De afgelopen maanden heeft het team diverse opties bekeken voor 2021, met name gericht op een volledig seizoen BSB. Echter is het helaas, vooral financieel, niet haalbaar.

Wegrace is jammer genoeg een dure sport en goede rijders, motoren, materiaal en mensen zijn niet voldoende. Het kostenplaatje is gigantisch en zonder voldoende sponsoren is dit alles gewoonweg niet mogelijk. Helaas is hierdoor het besluit genomen dat er een einde is gekomen aan Benro Racing. Alle motoren, gereedschappen, tools, pitbox-inrichting en de trailer staan in de verkoop, waardoor alleen de mooie herinneringen van vijf seizoenen Benro Racing overblijven.

Sraar van Rens: “Na 5 jaar racen met veel ups en ook downs is de (euro)koek op en heb ik helaas moeten besluiten om te stoppen met een eigen raceteam. Covid-19 heeft het voor het team niet makkelijk gemaakt en is doorgaan met mijn uit de hand gelopen hobby niet meer verantwoord. Ik wil onze geweldige teamleden, fans, partners en sponsoren heel hartelijk bedanken voor vijf mooie jaren!”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App