Aleix Espargaró: ‘Als Valentino zo nerveus is dan kan hij beter thee gaan drinken’

92
aleix-espargaro
Aleix Espargaró | foto© Suzuki Racing

#SanMarinoGP – De vriendschap tussen Valentino Rossi en Aleix Espargaró was vrijdagmiddag in Misano even ver te zoeken. De Yamaha en Suzuki coureur troffen elkaar net voor de laatste bocht op het Misano World Circuit. Rossi vond dat Espargaró hem hinderde en langzaam op de ideale lijn reed terwijl de Spanjaard zich van geen kwaad bewust was, een flinke discussie volgde.

Op het moment dat Valentino Rossi vrijdagmiddag in de beginfase van de tweede vrije training van de Gran PremioTIM di San Marino e della Riviera di Rimini bezig was aan een snelle ronde brak Aleix Espargaró zijn ronde af met de bedoeling om de pitsstraat binnen te rijden.







Net voor het binnenrijden van de pitstraat naderde Rossi op volle snelheid de langzamer rijdende Suzuki coureur. Rossi moest hierdoor wijd en van zijn ideale lijn af om de Spanjaard te passeren. De negenvoudig wereldkampioen brak hierdoor ook zijn snelle ronde vroegtijdig af en stak daarbij gelijk zijn boosheid niet onder stoelen of banken door al rijdende met flinke handgebaren duidelijk te maken dat hij op zijn minst niet heel erg blij was met deze actie.

 

 

 

Na afloop van de tweede vrije training zocht MotoGP Race Director Mike Webb Aleix Espargaró op in de pitbox van het Team Suzuki Ecstar.

“Mike Webb kwam de pitbox binnen en vertelde mij dat ik in het vervolg beter op moest letten,” aldus een nog steeds stevig gepikeerde Alex Espargaró ongeveer een uur na het voorval. “Ik heb hem meteen de vraag gesteld of hij voor het bezoek de videobeelden bekeken had. Deze vraag beantwoorde hij met een ja waarbij hij mij ook vertelde dat ik niet midden op de baan reed en Rossi ook niet echt in de weg had gereden. Maar ondanks dat moest ik in het vervolg wel beter opletten vertelde hij. Mijn antwoord was vervolgens dat ik toch niet beter op hoef te letten als ik Rossi niet in de weg heb gereden. Ik snapte het niet, dus heb het nog een aantal keren gevraagd of ik hem nu wel of niet in de weg heb gereden. Telkens kreeg ik als antwoord dat dat niet het geval was. Ach ja, hier kan ik niks mee. Valentino was vandaag duidelijk een beetje zenuwachtig, daar kan ik me alles bij voorstellen en daar is normaalgesproken ook niks mis mee. Maar als hij zo nerveus of zenuwachtig is dan kan hij beter thee gaan drinken.”

Rossi wilde vervolgens niet teveel meer kwijt over het voorval. Het enige dat hij er na afloop over wilde zeggen was;

“Dit is absoluut niet de eerste keer dat  Espargaró (Aleix) dit soort acties uithaalt. Hetzelfde gebeurde onlangs ook al op de Red Bull Ring. Vanmiddag zat ik achter de beide Suzuki’s, zowel Espargaró als ook Viñales zagen me aankomen. Maverick ging keurig aan de kant, Espargaró daarentegen bleef gewoon op zijn normale lijn rijden. Na afloop heb ik hem gezegd wat hij in dit soort situaties moet doen, het enige antwoord dat ik vervolgens van hem kreeg was f***k you”.

Hoe dan ook, bovengenoemde actie bleef vooralsnog onbestraft en is volgens de wedstrijdleiding na het genoemde gesprek afgedaan. Of racedirecteur Webb alleen met Aleix Espargaró heeft gesproken of dat er ook een gesprek met Rossi is geweest is bij ons (Racesport.nl redactie) niet bekend.

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag