Op zaterdagmiddag wist Dirk Geiger op overtuigende wijze de British Motostar STD & ADAC NEC Moto3 STD race te winnen. De Duitser was met een marge van ruim twaalf seconden te sterk voor De Vleeschauwer en Thomas Strüdwick. Jeffrey Buis behaalde de vijfde plaats.

In de openingsfase nam Toni Erhard de leiding in handen. Geiger volgde zijn landgenoot op de voet. Niet veel later ging Geiger er langs en pakte de eerste positie over. Erhard kon het tempo niet volgen en crashte in de vierde ronde.

Voor Rick Dunnik kwam de race vroegtijdig ten einde toen de Nederlander in de eerste ronde in de Strubben te veel gas gaf en ten val kwam.

Een spectaculaire save van Leon Orgis was er te zien nadat de Duitser een fout maakte bij het uitkomen van Ramshoek en daardoor rechtdoor schoot. Doordat de stukken gras naast het circuit  nog volledig modderig zijn kwam Orgis zeer diep in het water te recht en kon ternauwernood zijn Honda NSF rechtop houden.

Uiteindelijk wist Geiger met geruime afstand de race te winnen voor De Vleeschauwer en Strüdwick. Freitag nam de vierde plaats op zich voor Jeffrey Buis die een knappe prestatie leverde.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag