YART Yamaha heeft zaterdag de World Endurance wedstrijd op de Slovakia Ring winnend afgesloten. Het Oostenrijkse Yamaha team passeerde na 8 uur als eerste de finish voor GMT94 Yamaha en F.C.C. TSR Honda France.

Ondanks dat de wedstrijd op de Slovaki Ring zaterdag 8 uren duurde was deze spannend tot aan de laatste minuut. Uiteindelijk kwam YART Yamaha als winnaar uit de bus met een voorsprong van minder dan 32 seconden op GMT94 Yamaha.

YART Yamaha, die haar eerste punten dit seizoen scoorde, nam na anderhalf uur de leiding in de wedstrijd. Broc Parkes, Marvin Fritz en Max Neukirchner slaagden er vervolgens in om de controle te houden over de race, dit ondanks enkele elektronica-issues, en GMT94 Yamaha met David Checa, Niccolò Canepa en Mike Di Meglio achter zich te houden.

Ondanks het strakke tempo van de twee Yamaha teams voorin het veld reed ook F.C.C. TSR Honda France (Freddy Foray, Alan Techer en Josh Hook) een sterke race – Foray verbrak zelfs het ronde-record in de race met een rondetijd van 2’04.185 – om uiteindelijk als derde de finish te passeren.

Met deze derde plaats behoudt F.C.C. TSR Honda France de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links EWC Slovakiaring:

Tijdschema en volledige uitslagen