Andreas Perez kwam zondag tijdens de tweede FIM Moto3 Junior World Championship race op het circuit van Catalunya zwaar ten val. De 14-jarige coureur uit Barcelona heeft naar nu bekend is geworden bij de crash zwaar hoofd- en hersenletsel opgelopen.

Zondagmiddag tijdens de vierde ronde van het FIM CEV Repsol op het circuit van Catalunya vond er een ernstig ongeval plaats tijdens de tweede FIM Moto3 Junior World Championship race. Bij deze crash liep de uit het nabij het circuit gelegen Barcelona afkomstige Andreas Perez zware verwondingen op.

De medische diensten waren meteen na het ongeval ter plaatse en nadat Perez op het circuit gestabiliseerd was werd hij met zwaar hoofd- en hersenletsel per traumahelikopter overgebracht naar het Hospital Sant Pau de Barcelona. De toestand van de Reale Avintia Academy coureur is momenteel zorgelijk en kritiek.

Ondanks dat we zondagavond op de Racesport.nl redactie veel vragen krijgen en diverse media (waaronder verschillende Spaanse TV zenders) al weten te melden dat Perez zondagavond aan zijn verwondingen is overleden wordt dit vooralsnog met klem ontkend door de CEV Repsol organisatie en de Reale Avintia Academy, het team waarvan Perez deel uitmaakt. Er wordt dan ook met klem een beroep gedaan op de media om uit respect naar de familie voorzichtig te zijn met het verspreiden van onjuist nieuws.

Tweet Reale Avintia Racing (zondagavond 21:00 uur): Het laatste nieuws uit het ziekenhuis bevestigt dat Andreas Perez zeer ernstige hersenletsel heeft, maar zijn hart klopt nog steeds. Uit respect voor het gezin, vragen we om voorzichtig te zijn met het verspreiden van onjuist nieuws.