Roberto Rolfo zal in 2018 van start gaan in het FIM Endurance World Championship. De Italiaan die voor 2018 een overeenkomst tekende om met Team Grillini in het World Superbike kampioenschap van start te gaan kiest daarmee eieren voor zijn geld en wacht de ontwikkelingen niet meer af van het in opspraak geraakte Team Grillini.

De plannen leken eind 2017 heel anders, samen met de jonge Gabriele Ruiu zou Roberto Rolfo in 2018 van start gaan met Team Grillini in de WorldSBK klasse van het FIM Superbike World Championship. Echter toen teambaas Andrea Grillini onlangs door de Italiaanse justitie werd gearresteerd in een grootschalige fraudezaak en verdacht wordt van witwaspraktijken en onderdeel uit te maken van een maffia organisatie veranderde de situatie.

Het lijkt dan ook zo goed als zeker dat we Team Grillini in 2018 niet meer terug zullen zien op de circuits. Onlangs besloot de 17-jarige Ruiu al eieren voor zijn geld te kiezen door een overeenkomst te tekenen met Team Pedercini Racing en in 2018 van start te gaan in de STK1000 klasse van het World Superbike kampioenschap. Ook Rolfo heeft nu zijn plannen gewijzigd en voor komend seizoen een overeenkomst getekend bij Moto Ain CRT, een team dat uitkomt in de Superstock klasse van het EWC.

Rolfo zal komend seizoen samen met Alexis Masbou en Christoffer Bergman het Moto Ain CRT vormen. De inmiddels 37-jarige Rolfo zal samen met zijn teamgenoten aan de start verschijnen op een Yamaha YZF-R1.

Deze week al zal Rolfo voor het eerst kennismaken met het EWC team tijdens een driedaagse voorjaarstest in het Spaanse Almeria.