Bennie Streuer en bakkenist Kevin Rousseau hebben in de hoofdrace van het WK Zijspan in Slowakije een derde plaats weten te behalen. De winst in deze Goldrace ging naar de Britse combinatie Tim Reeves & Mark Wilkes.

Na een enerverende Sprintrace op de vrijdag, konden de WK zijspan teams zich zaterdag opmaken voor de Goldrace over 13 ronden. Team Streuer was tot diep in de nacht aan het werk geweest om het span weer optimaal te prepareren, na hun uitstapje in grindbak tijdens de Sprintrace.

Ook in deze Goldrace had een ieder weer een goede start, en begon het gevecht om de overwinning direct weer waar het een dag eerder was opgehouden. Helaas moest Team Holden al tijdens de eerste ronde hun span aan de kant zetten met mechanische problemen. Maar daar hadden de teams van Reeves, Birchall, Paivarinta en Streuer geen oog voor want zij waren vanaf het begin al vol in gevecht. Bij de eerste doorkomst was haast niet te zien wie voorop lag. In de tweede ronde zetten Bennie Streuer met z’n Franse passagier Kevin Rousseau de snelste tijd neer om vervolgens meteen de Fin Paivarinta onder druk te zetten, maar verder dan er naast komen zat er vooralsnog nog niet in. Ook Reeves en Birchall waren met elkaar in gevecht, en het verschil tussen de top vier was bij het ingaan van de derde ronde dan ook minder als een seconde.

Streuer keek het eerst eens even aan hoe alles verliep, maar bij het ingaan van de zevende ronde plaatste hij een aanval op Paivarinta, die leek te slagen. Helaas pakte de Fin een paar bochten later alweer de derde plaats terug, diverse malen werd er van positie gewisseld tussen de Finse en Nederlandse combinaties. Hetzelfde gebeurde aan de de kop van het veld tussen Reeves en Birchall. Door al deze gevechten bleef de top vier  binnen een seconde en was het en spannende race voor de toeschouwers.

In de tiende ronde plaatste Streuer opnieuw een aanval op de Fin, een geslaagde poging en deze keer kreeg de Fin geen kans om Streuer terug te pakken. Streuer verhoogde het tempo nogmaals en zette ook de aanval in op de Birchall broers. Diverse malen was de Drent voorbij de Engelse broers, maar steeds konden zij de aanval weer counteren. Door dit gevecht had Paivarinta ook weer de aansluiting gevonden en was het zaak voor Streuer om een meer verdedigende de lijn te gaan rijden, en was de kans op de tweede plaats wel verkeken. Uiteindelijk lukte het Streuer de derde plaats vast te houden en zo zijn podiumfinish veilig te stellen.

De top vier finishte na dertien ronden binnen 1,7 seconden van elkaar, dat beloofd veel voor de resterende WK races, één ding is duidelijk de verschillen bij de top vijf zijn zeer klein.

Door deze derde plaats stijgt Team Streuer naar de zesde plaats in de WK tussenstand.

 

Handige links EWC Slovakiaring:

Tijdschema en volledige uitslagen