Team Streuer is vrijdagmiddag op de Slovakiaring als tiende geeindigd in de zeven ronden tellende Sprintrace. De winst ging naar de Finse combinatie van Pekka Paivarinta en Jussi Veravainen.

Op de tweede dag van de WK zijspannen op de Slovakiaring begonnen de driewielers vrijdagochtend met een vrije training. De Birchall broers sloten deze als snelste af, voor Reeves en Paivarinta. Ook Bennie Streuer met Kevin Rousseau verbeterden hun tijd van de eerste dag aanzienlijk en pakten de vierde plaats, voor team Holden dat de top vijf complementeerde.

Na een korte pauze van een half uur konden de WK zijspannen direct weer de baan op voor hun tweede en beslissende kwalificatie. En direct vanaf het begin barste de strijd voor de beste startplaatsen in volle hevigheid los. Voor de pole spitste deze zich af tussen de Engelse teams van Reeves en Birchall, een strijd die uiteindelijk met een verschil van slechts 0,001 seconde in het voordeel door de Birchall broers werd beslist.

Ook de strijd voor de derde startplaats was een boeiende strijd, een strijd tussen Paivarinta, Holden en onze Nederlandse troef Bennie Streuer. Paivarinta trok hierin aan het langste eind door in de slotfase van de kwalificatie er nog een snelle ronde uit te persen terwijl Holden de vierde tijd liet noteren door 0,01 seconde sneller rond te gaan dan Team Streuer die zich hiermee als vijfde kwalificeerden.

Sprintrace
Na een spannende en boeiende tweede kwalificatie keek Team Streuer dan ook uit naar de eerste wedstrijd van het weekend, de zeven ronden tellende Sprintrace. Volgens de stuurman uit het Drentse Grolloo beloofde het een spannende wedstrijd te worden waarin alles mogelijke was, een vooruitziende blik zou later blijken.

De start van de wedstrijd was goed voor de combinaties voorin het veld en meteen werd al duidelijk dat iedereen in deze korte race gebrand was op een goed resultaat. Meteen in de eerste bocht was er al contact tussen een aantal combinaties maar het was Paivarinta die de leiding nam. Voor de Birchall broers ging het vervolgens al na een paar bochten mis, de combinatie raakte naast de baan met als gevolg schade en een bezoek aan de pits. Ook Reeves kwam niet zonder kleerscheuren uit de eerste ronde en kampte na een contact met een andere combinatie met een aanlopende spatbord.

De op de derde en vierde plaats rijdende Holden en Streuer zetten meteen de aanval in op de nog op de tweede plaats rijdende Reeves. In de derde ronde noteerde Streuer de snelste ronde van de wedstrijd en niet veel later was de aansluiting bij Reeves een feit. Streuer besloot vervolgens de strijd voor hem tussen Reeves en Holden van een afstandje te volgen aangezien het er af en toe niet zachtzinnig aan toe ging tussen beiden.

Dat de Nederlander het goed gezien had bleek een ronde later, Holden en Reeves raakten elkaar waarbij de combinatie van Reeves over de kop sloeg. Streuer, die er vlak achter zat, kon nog net uitwijken om erger te voorkomen, maar dit resulteerde wel in een bezoek aan de grindbak en het nodige tijdverlies. Net als voor Birchall zat de wedstrijd er voor Holden ook op terwijl Reeves, ondanks zijn salto, de race wonderbaarlijk genoeg kon vervolgen.

Na hun bezoek kwam Team Streuer kwam als elfde weer op de baan. In het resterende deel van de korte wedstrijd wist men nog één plaats terug te winnen om uiteindelijk als tiende de finish te passeren.

De winst ging naar Paivarinta op ruim veertien seconden gevolgd door Reeves en de combinatie Alan Founds en Tom Christie.

Streuer was na de wedstrijd furieus, want door z’n bezoek aan de grindbak had de zijn LCR combinatie, naast het in rook opgaan van een topklassering, ook behoorlijk wat schade opgelopen. Zoveel schade zelfs dat het op het moment van dit schrijven nog hoogst onzeker is of de Nederlandse combinatie zaterdag wel aan de start kan verschijnen tijdens de Goldrace.

“Dit alles had voorkomen kunnen worden als er iets meer met verstand was gereden door Reeves en Holden,” aldus een nog steeds zeer boze Streuer vanuit Slowakije.

 

Handige links EWC Slovakiaring:

Tijdschema en volledige uitslagen