Tegenslag voor Mike Velthuijzen, de drievoudig Europees Supermono kampioen kwam afgelopen week zwaar ten val tijdens een test op het TT Circuit Assen en zal de komende tijd rust moeten houden.

Mike Velthuijzen werkte afgelopen week op het TT Circuit Assen een test ter voorbereiding op de eerstvolgende EK wedstrijd op de Pannoniaring. Helaas verliep de test niet zoals vooraf werd gehoopt, Velthuijzen kwam namelijk in de Strubben hard ten val waarbij hij met een flinke highsider van zijn machine werd geworpen.

Bij de crash verloor Velthuijzen enige tijd het bewustzijn. Na een eerste medische behandeling op het TT Circuit Assen werd de Supermono coureur overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Onderzoek hier wees uit dat Velthuijzen naast een zware hersenschudding zwaar gekneusde rugwervels, een scheur in het schouderblad en een aantal gebroken ribben had opgelopen bij de crash

Inmiddels is duidelijk dat het herstel van de 34 jarige Eurol lubricants Supermono coureur minimaal zes weken in beslag zal nemen.

Mike Velthuijzen: “Ik baal echt enorm net zoals ieder ander coureur dat zou doen. De crash is domweg gewoon doodzonde van het kampioenschap, zeker omdat ik me nu bedenk dat ik dit seizoen vrijwel kansloos ben om nog een serieuze gooi naar het EK mono kampioenschap te doen. Mede omdat de 5e en de 6e EK ronde door de organisatie in Slowakije gecanceld is en ik daarbij nu dus door deze crash de 3e en 4e ronde op de Pannoniaring moet missen waarbij er dus voor mij nog maar 2 EK revenementen overblijven waarin er 4 races verreden moeten gaan worden. Kortom, op dit moment kan ik me zelf even benoemen tot burgemeester van het afgebrande dorp.Het is helaas even niet anders, de eerstvolgende race dat ik weer kan rijden gaan we er weer tegen aan als vanouds. De spullen zijn perfect en ik heb de juiste mensen om me heen om podium plaatsen te kunnen rijden. Daarbij wil ik iedereen bedanken voor de vele beterschapswensen en telefoontjes, bezoekjes en de interesse, gewoon SUPER!”