Moto3 coureur Alonso Lopez is maandag in Madrid succesvol geopereerd aan zijn gebroken linkerenkel. De Estrella Galicia 0,0 coureur liep de blessure afgelopen zondag op bij een crash tijdens de Moto3 race van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Voor Alonso Lopez verliep de Moto3 race van de Duitse Grand Prix niet geheel volgens plan. De Spaanse Estrella Galicia 0,0 kwam ten val waarbij een vervelende schouder- en enkelblessure opliep.

De jonge Spanjaard keerde zondag na de race meteen terug naar Madrid om zich maandagochtend meteen te melden bij Dr. Ángel Villamor in de NISA-kliniek in Madrid. Onderzoek hier wees uit dat een enkel operatie nodig was voor een goed en zo snel mogeliijk herstel. Bij de operatie, die maandagmiddag om 14:00 uur werd uitgevoerd, werd een schroef geplaatst in de gebroken enkel. De ontwrichte schouder werd behandeld, een operatie hieraan was echter niet noodzakelijk.

Alonso zal dinsdag nog ter observatie in het ziekenhuis blijven alvorens thuis te beginnen met de revalidatie. Hoe lang het herstel zal duren en of Alonso op tijd fit zal zijn voor de eerstvolgende Grand Prix, die op 5 augustus verreden zal worden in Brno, is nog niet bekend.

Alonso Lopez: “Het is jammer van de crash en de blessures die ik op de Sachsenring heb opgelopen, want het was één van de weinige circuits waar ik het, ondanks dat ik daar dit jaar voor het eerst reed, snel onder de knie leek te hebben. Ik had vooruitgang geboekt tijdens de trainingen en kwalificatie en in de race zat ik op een goede positie. Nu zal ik proberen om zo snel mogelijk te herstellen, en proberen om op tijd klaar te zijn voor de race in de Tsjechische Republiek.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag