Andrew Irwin en Tommy Bridewell hebben zondagmiddag de tweede en derde British Superbike race van het weekend gewonnen op Donington Park. Ook kwamen de Nederlanders weer in actie tijdens de British Supersport race. Update, zie onderin bericht.

Nadat Andrew Irwin op zaterdagmiddag de seizoensopener van het British Superbike kampioenschap in 2020 wist te winnen was de Honda coureur ook op zondagmiddag weer één van de sterkste coureurs. De Noord-Ier wist ook de tweede BSB race van 2020 op zijn naam te schrijven, net als op zaterdag voor oudere broer Glenn Irwin. Jason O’Halloran werd derde in deze race.

Aan het einde van de dag ging de derde BSB race van het weekend van start en was het Tommy Bridewell die van start tot finish aan de leiding reed op zijn Ducati en daarmee zijn eerste zege van het seizoen wist te halen. Daarachter werd een spectaculair duel uitgevochten voor de tweede plaats waarbij Andrew Irwin uiteindelijk opnieuw zijn broer Glenn wist te verslaan. Er was echter nog wel een hoop ophef aangezien Andrew contact maakte met Josh Brookes en de Australiër daardoor hard ten val kwam. Uiteindelijk kreeg Irwin daar geen straf voor.

In de British Supersport klasse werd Rob Hartog op zondag negende, één plaats voor Jorel Boerboom (vierde in GP2). Tomas de Vries was ’s ochtends in de warm-up sessie gecrasht en had daarbij zijn pols gebroken waardoor hij in de race niet van start ging. Benro Racing coureur Top Toparis kwam ook ten val en liep eveneens een polsblessure op.

Het volgende British Superbike evenement is over twee weken op Snetterton.

Update: zondagavond is bekendgemaakt dat Andrew Irwin gediskwalificeerd is in race 3 als gevolg van het incident met Josh Brookes. Hierdoor is hij zijn tweede plaats kwijt en schuiven daardoor alle coureurs achter hem in de uitslag uiteraard een plaats op.

 

Handige links British Superbikes Donington Park- 01- 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App