Anthony West is goed begonnen aan zijn avontuur als coureur in het nationale Braziliaans wegracekampioenschap. De Australiër wist afgelopen zondag op het Interlagos Circuit nabij Sao Paolo de eerste Superbike race in dienst van het Kawasaki Racing Team Brasil winnend af te sluiten door op de finish veteraan Alex Barros nipt voor te blijven.

Anthony West vond onlangs, ondanks zijn schorsing door de FIM, een mogelijkheid om in 2019 als coureur van start te gaan in het nationale Braziliaans Superbike kampioenschap. De Australiër tekende hiervoor een contract met het Kawasaki Racing Team Brasil met als doel dit seizoen de nationale Superbike titel in de wacht te slepen.

Ondanks dat de Australiër lange tijd noodgedwongen langs de kant stond vanwege een positieve dopingtest na afloop van de in juni 2018 verreden WorldSSP race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli bleek de flamboyante Australiër het race nog niet verleerd te zijn.

West kwalificeerde zich zaterdag op het Interlagos Circuit tijdens de eerste ronde van het kampioenschap keurig als derde en mocht hierdoor zondag vanaf de eerste startrij aan de race beginnen. De Kawasaki coureur kende zondag een uitstekende start en dook als leider de eerste bocht in met achter hem good old Alex Barros.

Niet veel later bleek de vanaf de pole vertrokken Eric Granado te kampen te hebben met technische problemen met als gevolg dat hij zijn machine in de pits moest parkeren. West en Barros maakten er vervolgens een spannende tweestrijd van en wisselden elkaar gedurende de race veelvuldig af als leider in de race terwijl de rest van het veld op achterstand werd gereden. Bij het uitkomen van de laatste bocht was er nog geen peil op te trekken wie met de winst aan de haal zou gaan maar op de streep was het West die met miniem verschil de winst naar zich toe trok en Barros terugverwees naar de tweede plaats.

Anthony West-Alex Barros 

Anthony West: “Dit was echt leuk. Na een lang tijd van onzekerheid of ik dit jaar überhaupt wel zou kunnen en mogen race sta ik nu meteen na afloop van mijn eerste race in het Braziliaanse Superbike-kampioenschap op de hoogste trede van het podium, ik kan jullie niet vertellen hoe ik blij ik ben. Tijdens de onlangs verreden test verloren we nog veel tijd door het slechte weer en de nodige elektronische problemen. Daarnaast liep ik onlangs ook nog eens een vervelende voetblessure op thuis op de boerderij in Australië. We bleven gewoon rustig doorwerken gedurende dit eerste weekend en de motor werd steeds een beetje beter. Het voelt geweldig om een race te winnen en ik kan dan ook niet wachten tot de volgende ronde van het kampioenschap.”

Top vijf race 1:
1) Anthony West Gringo (PRO),
2) Alex Barros (PRO), a 0.022
3) Pedro Sampaio (PRO), a 5.966
4) Maximiliano Gerardo (PRO), a 10.000
5) Danilo Lewis (PRO), a 11.926

De tweede ronde van het Braziliaans wegracekampioenschap wordt verreden van 12 t/m 14 april, wederom op het Interlagos Circuit nabij Sao Paolo.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App