Antonelli pakt dominante pole position in Moto3 op Misano

696
Niccolò Antonelli - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Dorna

Niccolò Antonelli heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Italiaan moest via Q1 komen maar was in de tweede kwalificatie beduidend sneller, hij pakte pole position voor Filip Salac en Riccardo Rossi.

Zaterdagmiddag om 12:35 ging de eerste kwalificatiesessie van start voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het regende niet meer maar de baan was nog steeds nat waardoor de coureurs met regenbanden de baan op gingen.Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden kwamen in de eerste kwalificatiesessie in actie, met als doel alsnog een plaats in Q2 te bemachtigen. Het was Niccolò Antonelli die dat voor elkaar kreeg door met een 1’48.828 de snelste rondetijd te rijden voor Riccardo Rossi, de door een flinke griep gevelde John McPhee en Jaume Masià. Zij mochten verder naar Q2 om daar mee te doen voor pole position.

Thuisrijder Romano Fenati, die vijf weken geleden nog vanuit een leidende positie crashte in de Moto3 race, noteerde de vijfde rondetijd wat hem de negentiende startplaats oplevert voor Ryusei Yamanaka, Carlos Tatay, Andrea Migno, Mario Aji en Tatsuki Suzuki.

Crashes waren er in deze sessie voor Tatsuki Suzuki en Jeremy Alcoba.

Q2
De achttien snelste coureurs kwamen vervolgens in actie in de beslissende tweede kwalificatiesessie. De vijftien minuten extra rijtijd die Niccolò Antonelli had in de Q1 sessie leek hem goed uit te komen in deze tweede kwalificatie. De Italiaan was meteen vanaf het begin snel en pakte uiteindelijk pole position met een 1’48.563. Daarmee was Antonelli ruim zes tienden sneller dan Filip Salac op de tweede plaats, met Riccardo Rossi daarachter op de derde plaats die daarmee zondag vanaf de eerste rij mag starten.

Izan Guevara kwalificeerde zich als vierde voor WK leider Pedro Acosta en diens Red Bull KTM Ajo teamgenoot Jaume Masià, daarachter eindigden Alberto Surra, Stefano Nepa, Xavi Artigas en Ayumu Sasaki in de top tien. Dennis Foggia, de enige die Acosta nog van de wereldtitel af kan houden, reed een teleurstellende veertiende rondetijd.

De Moto3 coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:00 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De race over 23 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat om 11:00 uur van start.

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter