Tony Arbolino was zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen het snelst voor Kaito Toba en Jakub Kornfeil. De eerste twintig coureurs waren slechts 0,6 seconde van elkaar verwijderd.

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training van start voor de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen. Het was een prachtige ochtend waarbij de zon fel aan de hemel stond en de temperatuur langzaam maar zeker op begon te lopen.

De coureurs hadden echter geen haast om de baan op te gaan en verlieten rustig hun pitboxen. De Japanners Ai Ogura en Kaito Toba begonnen het best aan de sessie en lieten hun namen vrijwel direct bovenaan de tijdlijsten schrijven. Ook Jakub Kornfeill, Tony Arbolino en Andrea Migno hadden er zin in en reden meteen competitieve rondetijden.

Na een kwartier was er een crash voor Gabriel Rodrigo. De Argentijn nam iets teveel snelheid mee bij het ingaan van De Bult waardoor hij de voorkant van zijn Honda verloor en de grindbak in schoof. De Kömmerling Gresini coureur kon zijn machine oppakken en terugrijden naar de pitbox om daar wat kleine reparaties uit te laten voeren.

Enkele momenten later kwam ook Lorenzo Dalla Porta ten val. Het was een vreemde crash waarbij de Italiaan al bij het uitkomen van Duikersloot veel chatter aan de voorkant had en uiteindelijk onderuit ging. Het geluk was dat ze machine op dezelfde kant bleef schuiven en niet tolde waardoor de schade beperkt bleef.

In de slotfase van de sessie kwamen de coureurs naar binnen voor een zachte band waarmee ze vervolgens een snelle rondetijd probeerden te rijden. Het doel was om een plaats in de top veertien te bemachtigen wat recht geeft op rechtstreekse deelname aan Qualifying 2.

Tony Arbolino wist uiteindelijk met een 1’41.554 de snelste rondetijd van het weekend tot dusver te rijden voor Kaito Toba en Jakub Kornfeil. Aron Canet klokte de vierde tijd voor de Japanners Ai Ogura, Kazuki Masaki en Ayumu Sasaki. Daarachter maakten Niccolò Antonelli, Romano Fenati, Sergio García, Tatsuki Suzuki, Gabriel Rodrigo, Raúl Fernández en Celestino Vietti de top veertien compleet. Het zat zeer dicht bij elkaar met de top twintig die slechts 0,6 seconden van elkaar verwijderd stonden.

Ai Ogura kwam nog ten val bij het ingaan van de Stekkenwal. De Japanner verloor met een behoorlijk snelheid de voorkant van zijn Honda en schoof de grindbak in. De machine had behoorlijk schade opgelopen waardoor de sessie daardoor vroegtijdig ten einde kwam voor hem.

De kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen gaat vanmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App