Het TT Circuit Assen is geschikt om een Formule 1 wedstrijd te organiseren. Dit nieuws meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag in een artikel waarin men aangeeft te beschikken over informatie van de FIA, de internationale autosport federatie.

Het TT Circuit Assen heeft de afgelopen maanden niet onder stoelen of banken gestoken dat men, net als het circuit van Zandvoort, in de toekomst bereid is om een Formule 1 race te organiseren. Zandvoort presenteerde onlangs al de uitkomst van een haalbaarheidsonderzoek, een uitkomst waarin duidelijk werd dat er mogelijkheden zijn om op het circuit in de Noord Hollandse badplaats een Formule 1 wedstrijd te organiseren. TT-voorzitter Arjan Bos gaf als reactie dat het TT Circuit Assen al veel verder is en dat het Drentse circuit al bijna 100% gereed is om een Nederlandse Formule 1 Grand Prix te kunnen organiseren.

Na Zandvoort laat ook het TT Circuit Assen een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren door de FIA, een onderzoek waar binnenkort de uitslag van wordt verwacht. Het Dagblad van het Noorden laat zaterdag echter weten dat men over informatie beschikt waarin bronnen binnen de internationale autosport federatie van mening zijn dat het TT Circuit in principe geschikt is voor het organiseren van een Formule 1 Grand Prix.

Het TT bestuur zal echter nog wel de uitkomst van een extra onderzoek – welke begin 2018 afgerond moet zijn – af moeten wachten om meer inzicht te krijgen in de vereiste aanpassingen en de kosten die het met zich meebrengt om het TT Circuit Assen geschikt te maken voor het organiseren van een Formule 1 Grand Prix.

Het standpunt van het TT bestuur is daarbij echter wel dat Assen, ook wel de ‘kathedraal van de motorsport’ genoemd, van oorsprong een motor circuit is en dat de MotoGP de hoogste prioriteit heeft en zal blijven houden. Eventuele aanpassingen aan het circuit ten gunste van de Formule 1 mogen deze status in geen geval in gevaar brengen.

Lees het volledige en uitgebreide artikel in het DvhN: Circuit Assen geschikt voor Formule 1