U bent hier:
Home » IDM » Bastien Mackels op pole in Lausitz, Danny de Boer vijfde

Bastien Mackels op pole in Lausitz, Danny de Boer vijfde

Bastien Mackels Bastien Mackels | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Bastien Mackels vertrekt dit weekend op de Lausitzring vanaf de pole tijdens de twee te verrijden IDM Superbike & IDM Superstock 1000 wedstrijden. De Belg was zaterdagochtend het snelst tijdens een natte, glibberige en door veel crashes gekenmerkte Superpole kwalificatie.

Na een erg warme, en zonnige start van het gecombineerde WorldSBK en Superbike IDM zijn de omstandigheden zaterdagochtend op het Lausitzring circuit compleet anders.

Een lichte regen en aanzienlijk koelere temperaturen heeft het circuit, normaalgesproken veel gebruikt voor autoraces, doen veranderen in een spiegelgaldde glijbaan.

De coureurs die dit het eerst merkten waren de Superbike IDM coureurs waarvoor al om 08:15 uur de Superpole kwalificatie op het programma stond.

Zonder Max Neukirchner, de Duitser die dit weekend sinds lange tijd weer actief is na een lange blessure besloot geen risico te nemen en daarmee de negende startplaats te accepteren, begonnen acht coureurs aan de vijftien minuten durende Superpole kwalificatie.

Dat het glad was ondervond men vervolgens al snel, binnen vijftien minuten waren er zes crashes te bekennen. Zo gingen Jan Bühn, Pepijn Bijsterbosh, Marvin Fritz, Luca Grünwald en Lukas Trautmannn (2x) allemaal onderuit waarbij de machine van Fritz dusdanig schade opliep dat zijn monteurs de handen er vol aan zullen hebben om de motor weer gereed te krijgen voor de eerste race.

Uiteindelijk was het Bastien Mackels die het beste met de omstandigheden omging en met een snelste ronde van 1’55.722 de pole voor zich opeiste voor de gecrashte Fritz, Florian Alt en Trautmann.

Danny de Boer hield het hoofd koel onder de moeilijke omstandigheden, bouwde zijn ritme gestaag op tijdens de sessie om uiteindelijk met een snelste ronde van 2’00.445 de vijfde tijd op de klok te zetten. De Yamaha coureur werd met deze tijd wel de snelste IDM Superstock 1000 coureur.

Grünwald en Bijsterbosch volgden de coureur uit Staphorst met de zesde en zevende rondetijd ( beiden Superstock 1000) terwijl Bühn met de achtste tijd de hekkesluiter werd tijdens deze bijzondere Superpole kwalificatie.

 

« Terug
17 september 2016
Door:
Tags: , , , ,