Benro Racing en Milan Merckelbagh gaan los van elkaar van verder. Beide partijen hadden een ander inzicht over de samenwerking, waardoor de 18-jarige coureur uit Heerlen vanaf het komende raceweekend in Schleiz niet meer te zien zal zijn in de kleuren van Benro Racing. Het Limburgse team gaat verder met Tom Toparis en Guus Boes in de IDM Supersport 600 klasse.

Milan Merckelbagh begon in 2018 bij Benro Racing op een Yamaha R3 in de IDM Supersport 300 klasse. De coureur uit Heerlen kreeg later in het seizoen de kans om over te stappen naar de IDM Supersport 600 klasse. Merckelbagh maakte gelijk indruk door vanaf de eerste races mee te strijden voor de top-tien posities.

De 18-jarige coureur begon ook dit jaar op de Yamaha R6 van het team, echter kregen beide partijen in de loop van het seizoen een ander inzicht over de samenwerking. Er zijn gesprekken gevoerd om dit op te lossen, maar uiteindelijk heeft Merckelbagh deze week besloten om niet verder te gaan bij Benro Racing.

Teammanager Sraar van Rens: ‘Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Milan bij ons stopt. We zijn vorig jaar samen begonnen aan dit project. Milan heeft duidelijk stappen gemaakt en dan is het erg jammer dat we het seizoen niet samen kunnen afmaken. Helaas is er een situatie ontstaan, waardoor we een ander inzicht kregen over de samenwerking. Ik wil Milan bedanken en ik wens hem heel veel succes in zijn carrière!’

Merckelbagh heeft de Racesport.nl redactie inmiddels laten weten dat hij komend weekend wel naar Schleiz af zal reizen en de rest van het seizoen in de IDM Supersport 600 klasse actief zal blijven. De Limburger heeft hierover overeenstemming bereikt met het Duitse MGM Racing Performance.

Benro Racing
Benro Racing zou het seizoen gaan afmaken met drie coureurs in de IDM Supersport 600 klasse, aangezien Guus Boes onlangs aan het team is toegevoegd. Nu gaat het team met twee rijders verder, waarbij de Australiër Tom Toparis momenteel op een tweede plaats staat in het kampioenschap. Komend weekend staan er twee wedstrijden op het programma in Schleiz.

 

Handige links IDM Schleiz 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App