BMW Motorrad Motorsport zal in het seizoen 2019/2020 met een officieel fabrieksteam aan de start verschijnen in het FIM Endurance World Championship. De nieuwe BMW S 1000 RR zal ingezet worden in samenwerking met MRP, het team van Werner Daemen.

Nadat BMW Motorrad Motorsport in 2019 al als officieel fabrieksteam haar opwachting maakte in het FIM Superbike World Championship zal de Duitse motorenfabrikant voor komend seizoen haar wegraceactiviteiten nog verder gaan uitbreiden op WK-niveau.

Zo zal men vanaf het komende seizoen 2019/20, dat op 21 en 22 september van start gaat met de bekende Bol d’Or in het Franse Le Castellet, van start gaan in het FIM Endurance World Championship.

Onder de naam BMW Motorrad World Endurance Team zal het team aan de start verschijnen, een team dat onder leiding zal staan en nauw samen zal werken met het team MRP van Team Manager Werner Daemen.

Ter voorbereiding op de start van het seizoen ontwikkelt het BMW Motorrad World Endurance Team momenteel een endurance versie gebaseerd op de S 1000 RR Superbike die ook gebruikt wordt in het FIM Superbike World Championship.

Werner Daemen: “We kijken echt uit naar dit fantastische nieuwe project en kijken uit naar de deelname aan het WK Endurance als volwaardig fabrieksteam en met de volledige steun van BMW Motorrad Motorsport. Ik geloof dat we de nodige ervaring hebben en we kijken reikhalzend uit naar het seizoen 2019/20. Ik wil BMW Motorrad Motorsport bedanken voor hun voortdurende vertrouwen in ons werk. Ik was zelf een actieve rijder in het WK Endurance en boekte enkele successen, zoals bijvoorbeeld de tweede plaats in de 24-uurs race in Francorchamps in 2000. Ik hoop in de nabije toekomst soortgelijke successen te behalen met het BMW Motorrad World Endurance Team.”

Met welke coureurs het BMW Motorrad World Endurance Team aan de start zal verschijnen is momenteel nog niet bekend. Deze namen zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App