Na de gedwongen pauze vanwege de weersomstandigheden vertrokken de motoren zondagochtend om 6.00 uur voor het vervolg van deze 83e Bol d’Or. Na in totaal ruim 6 uur racen leidt het Poolse Wojcik Racing team voor SERT en BMW Motorrad World Endurance.

Op een nog grotendeels natte maar wel opdrogende baan liet Gino Rea zich weer eens zien door namens Wojcik snel de leiding over te nemen. Het team kon dat niet volhouden toen de baan droger en droger werd en de eerste intermediates en wat later slicks op de motoren kwamen.

De leiding werd overgenomen door FCC dat op zijn beurt weer kortstondig de leiding af moest staan aan het opstomende YART met Loris Baz aan het stuur. Een pitstop van YART bracht vervolgens FCC weer aan de leiding en om 09.00 uur precies was dat nog zo. YART had de tweede plaats stevig in handen en volgde op 45 seconden van de leiders. Daarachter reed het Wojcik team op één ronde van YART. SERT Suzuki, SRC kawasaki en BMW Motorad World reden op de plaatsen vier tot en met zes.

Dit veranderde echter enkele minuten over negen omdat er diverse rijders hard onderuit gingen over een oliespoor gelegd door FCC TSR Honda. Di Meglio ging onderuit over zijn eigen oliespoor en ook YART en SRC Kawasaki werden daar in elk geval het slachtoffer van waarbij de YART Yamaha ook nog eens flink vlam vatte. FCC TSR Honda, SRC Kawasaki en in YART Yamaha zijn inmiddels definitief uit de wedstrijd.

Uiteraard kwam direct de Safetycar naar buiten en daar rijden de heren en dames nu nog achter. De leiding is inmiddels weer overgenomen door Wojcik Racing voor SERT en BMW Motorrad World Endurance.

Dit betekent dat het VRD IGOL PIERRET EXPERIENCES Team met Ricardo Brink in de gelederen gaat opschuiven naar de 7e plaats overall en de zesde plaats in de EWC categorie. Het Belgische Mototech EWC team rijdt op dit moment op een prima 15e plaats overall.

Het Bolliger Kawasaki team met Nigel Walraven is sinds de ochtend bezig aan een opmars en zal mede door het uitvallen van de drie topteams de top 20 overall binnen gaan komen. Dat had ook kunnen gelden voor het Hertrampf Ducati team waarbinnen Bobby Bos indruk maakte met sterke stints. Helaas moest het team net voor 9.00 uur de pits opzoeken en men staat nog steeds binnen.

In de Superstock categorie is de leiding in handen van MotoAin dat op een keurige zesde plaats overall rijdt. In deze categorie komen ook de overige drie Nederlandse rijd(st)ers uit. Het GERT56 BMW team met Pepijn Bijsterbosch vinden we terug op een 16e plaats overall en een nette vijfde plaats in de Superstock.

Het Players team met onder andere Bram Lambrechts rijdt op dit moment op een 25e plaats overall (9e stock) met daarachter het RAC41 team met Wayne Tessels op dit moment op een 27e plaats overall en een tiende plaats in de Superstock klasse. Nog iets verder naar achteren vinden we dan nog het Girls Racing Team waarin Jolanda van Westrenen deze morgen vanaf de start een hele zware dubbele stint voor de kiezen kreeg. Ze deed dat echter uitstekend en het team is inmiddels opgeklommen naar de 32e plaats overall en de 15e plaats in de Superstock klasse.

 

Handige links 2019 editie Bol d’Or:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV 
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App