Bradley Ray heeft zaterdagmiddag op het Snetterton circuit de British Superbikes pole behaald. De 21-jarige Suzuki coureur was in de derde kwalificatie het snelst voor Josh Brookes en Glenn Irwin.

Dit weekend wordt op het Britse Snetterton, een circuit gelegen in het oosten van Engeland nabij Norwich, de vierde ronde van het British Superbike kampioenschap verreden. Na de vrije trainingen op vrijdag werd op zaterdag de kwalificatie verreden voorafgaand aan beide races die op zondagmiddag zullen worden verreden. Er was een lange pauze voor het kampioenschap aangezien de North West 200 en Isle of Man TT road races tussendoor verreden werden waar ook vaste BSB deelnemers aan meededen waaronder Glenn Irwin, Peter Hickman en Josh Brookes.

Het was Glenn Irwin die op vrijdag de toon had gezet en ook op zaterdagochtend snel onderweg was. In de drie kwalificatiesessies, waar telkens de acht langzaamste coureurs afvallen, was Irwin in de eerste twee ook het snelst waarna Bradley Ray in de derde en beslissende kwalificatie zijn snelste rondetijd wist te rijden en daarmee vanaf pole mag starten in de eerste race die om 14:30 uur Nederlandse tijd van start zal gaan.

Achter de pas 21-jarige Buildbase Suzuki coureur waren het Josh Brookes en Glenn Irwin die met een tweede en derde tijd naast Ray vanaf de eerste startrij aan de eerste race mogen beginnen. Verder waren het Jake Dixon, Leon Haslam, Dan Linfoot, Luke Mossey, Danny Buchan, Michael Laverty en Jason O’Halloran in de top tien.

Shane Byrne rijdt uiteraard nog niet aangezien de zesvoudig British Superbike kampioen herstellende is van de zeer zware crash die hij hier enkele weken geleden meemaakte tijdens een test. De 41-jarige Be Wiser PBM Ducati coureur is momenteel weer thuis en het gaat relatief goed met hem in zijn revalidatie. De vervanger binnen het team is het jongere broertje van Glenn Irwin, Andrew, die normaal gesproken in het World Supersport kampioenschap rijdt voor CIA Landlord PTR Honda.

 

Handige links British Superbikes Snetterton:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag