Brands Hatch Showdown: Brookes wint ook race 2, titelstrijd nog steeds onbeslist

305
josh-brookes
Josh Brookes & Scott Redding | foto© Ian Ward

Josh Brookes heeft zondag op Brands Hatch ook de tweede race van het grote British Superbike Championship finale weekend weten te winnen voor teamgenoot Scott Redding en Tommy Bridewell. Brookes verkleinde hiermee zijn achterstand op de nog steeds in het kampioenschap aan de leiding gaande Redding tot 14 punten.

Wie wordt de 2019 British Superbike Champion, dat is de grote vraag die zondagmiddag tijdens de allerlaatste race van het seizoen in Brands Hatch zijn beslag zal krijgen.

Maar liefst drie wedstrijden stonden er dit weekend op het programma tijdens de grote Showdown finale van het Bennetts British Superbike Championship op het circuit van Brands Hatch.

Na de winst zaterdag in race 1 van Josh Brookes en de derde plaats van teamgenoot Scott Redding bleven deze twee Be Wiser Ducati coureurs nog als enige twee titelkandidaten over. Brookes verkleinde hiermee echter wel zijn achterstand in hey kampioenschap tot 19 punten op zijn teamgenoot.

Race 2
Zondag even na het middaguur in Engeland stond de tweede race op het programma. Brookes kende ook in deze race wederom een goede start en nam meteen de leiding. Redding daarentegen kende een minder florissante start van de race en moest zich een weg door het veld naar voren banen nadat hij in de eerste ronde bij Druids een foutje had gemaakt. Terwijl Brookes de leiding in handen bleef houden begon Redding aan zijn opmars om vervolgens in een paar ronden al aan het achterwiel te komen van de op de tweede plaats rijdende Tommy Bridewell. De Oxford Racing Ducati coureur bleek echter moeilijker te passeren dan Redding verwachtte en hij moest wachten op zijn kans tot in de slotfase van de race.

Eenmaal voorbij Bridewell zette Redding de aanval in op de aan de leiding rijdende Brookes, maar wat Redding ook probeerde, zijn Australische teamgenoot gaf geen krimp. Het had er dan ook alle schijn van dat het duel pas op de streep beslist ging worden. Dat bleek uiteindelijk ook het geval maar na 20 ronden passeerde Brookes net als een dag eerder opnieuw als eerste de finish, zij het dit keer slecht met een miniem verschil van 0,119 seconde.

Bridewell werd op iets meer dan een halve seconde van de twee Be Wiser Ducati mannen derde terwijl Tarran Mackenzie op ruim zeven seconden als vierde werd afgevlagd voor Christian Iddon, Danny Buchan, Jason O’Halloran, Peter Hickman, Andrew Irwin en Taylor Mackenzie.

Tussenstand
Met zijn tweede overwinning van het weekend wist Brookes zijn achterstand in het kampioenschap terug te brengen naar 14 punten op zijn teamgenoot Redding. De voormalig MotoGP coureur begint als leider aan de laatste race van het seizoen met 681 punten terwijl Brookes na zijn tweede zege nu 667 punten achter zijn naam heeft staan. Redding en Brookes – de enige twee coureurs die nog kans maken op de titel- zullen het zondagmiddag dus in de allerlaatste race van het seizoen samen uit moeten vechten.

De derde, afsluitende en beslissende British Superbike race van het seizoen in Brands Hatch gaat zondagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links British Superbikes Brands Hatch (finale):

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App