Luke Mossey is Paasmaandag in Brands Hatch de grote winnaar geworden van de tweede ronde van het 2017 MCE Insurance British Superbike Championship. De JG Speedfit Kawasaki coureur schreef op het korte Brands Hatch Circuit beide races op zijn naam. Christian Iddon en Leon Haslam werden ieder een keer tweede en derde.

De afgelopen drie dagen stond het Brands Hatch Indy Circuit in het teken van de tweede ronde van het MCE Insurance British Superbike Championship. Terwijl James Ellison tijdens de vrije trainingen al een nieuwe record ronde op zijn naam zette ging het mis voor de Italiaan Davide Giugliano. De Ducati coureur kwam zondagochtend zwaar ten val, liep daarbij de nodige blessures op die hem de rest van het weekend langs de kant hielden.

Zondag was het Yamaha coureur Elisson die de pole greep voor het Kawasaki duo Luke Mossey en Leon Haslam.

Race 1
Leon Haslam nam bij de start de leiding voor Luke Mossey en James Ellison maar twee ronden later raakte Ellison de machine van Haslam in Druids waarbij eerstgenoemde wijd ging en even de aansluiting dreigde te verliezen. Terwijl Ellison een klein gaatje leek te slaan op Mossy en Haslam probeerde Christian Iddon de aansluiting te vinden bij Mossey en Haslam.

Nadat Ellison enige afstand genomen had einde zijn race in de twaalfde ronde, uitgerekend in Druids waar hij in de beginfase een aanvaring had met Haslam.

Door de crash van Ellison kwam Mossey aan de leiding met daarachter Haslam en Iddon strijdend voor de tweede plaats in de wedstrijd. Na een aantal keren van positie gewisseld te hebben was het uiteindelijk toch Haslam die na dertig ronden op het korte Brands Hatch Circuit als tweede achter winnaar Mossey de finish passeerde. Iddon werd derde terwijl Shakey Byrne in de slotfase nog akelig dicht in de buurt kwam om uiteindelijk 0,118 sec tekort te komen om Iddon van de laatste podiumplaats af te houden.

Dan Linfoot eindigde als vijfde gevolgd door Byrne’s teamgenoot Glenn Irwin, Jason O’Halloran, Michael Laverty, Peter Hickman en Josh Brookes.

Sylvain Guintoli kende in deze race opnieuw geen geluk, de Suzuki coureur moest vroegtijdig opgeven vanwege een technisch probleem.

Race 2
Voor Ellison was het drama compleet nog voordat de race van start ging. Na zondag de pole behaald te hebben, tijdens de eerste race in leidende positie ten val gekomen te zijn stond de Yamaha coureur wel op de grid tijdens de start van de tweede race. Echter na de warm-up lap besloot de Brit zijn machine in de pis te parkeren, de bij de crash opgelopen blessure bleek teveel hinder op te leveren tijdens het rijden waardoor het niet verantwoord was om van start te gaan.

Bij de start was het opnieuw Haslam die de leiding nam maar Mossey liet er ook dit keer geen gras over groeien en passeerde al snel zijn JG Speedfit Kawasaki teamgenoot om vervolgens het heft even in handen te nemen. Ook Iddon en O’Halloran leken vervolgens Haslam te verschalken maar de Kawasaki coureur sloeg even later al weer terug om weer als leider door te komen.

Mossey volgde vervolgens even weer het wiel van zijn teamgenoot maar niet veel later sloeg hij definitief terug. Terwijl Mossey definitief de leiding in handen leek te hebben kwam Haslam onder druk te staan van de steeds vaker aandringende Iddon.

Nadat even later Iddon de tweede plaats over had genomen meldde ook Byrne zich opnieuw in de strijd voor de podiumplaatsen. In een poging van Byrne om de derde plaats over te nemen van Haslam ging het mis. De Be Wiser Ducati coureur kwam ten val net als teamgenoot Glenn Irwin die een ronde eerder al onderuit schoof.

Wat Mossey ook probeerde, hij wist zich niet los te rijden van de rest van het veld en Iddon en Haslam bleven volgen. Uiteindelijk wist Mossey zijn leidende positie vast te houden en na dertig ronden voor de tweede keer als winnaar de finish te passeren. Iddon werd deze keer tweede terwijl Haslam nu genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

Brookes vocht in de slotfase een verbeten strijd uit met zijn landgenoot O’Halloran om de vierde plaats. Brookes wist deze in zijn voordeel te beslissen en O’Halloran terug te verwijzen naar de vijfde plaats net voor zijn Honda teamgenoot Dan Linfoot.

Peter Hickman passeerde als zevende de zwart/wit geblokte vlag voor British Superbike debutant Bradley Ray, John Hopkins en Guintoli die na zijn mechanische problemen in de eerste race nu als tiende de eindstreep passeerde.

Nederlanders & Moto3
Slechts twee Nederlanders kwamen afgelopen weekend in actie, de Moto3 coureurs Mike Brouwers en Jorel Boerboom. Op het Brands Hatch Indy circuit kon het tweetal echter geen potten breken.

Brouwer was met een achtste en negende plaats in de twee races de best geklasseerde landgenoot terwijl Boerboom dit weekend genoegen moest nemen met een twaalfde en dertiende plaats.

Beide Moto3 races werden gewonnen door Tom Booth-Amos voor Jake Archer terwijl Storm Stacey zondag na afloop van de eerste wedstrijd als derde mee mocht naar het podium, een positie die Paasmaandag tijdens de tweede race werd ingenomen door Eugene McManus.

Voor de als tweede en derde gekwalificeerde Taz Taylor en Elliot Lodge verliep de eerste race zondag allesbehalve naar wens. Taylor kwam tijdens de race ten val waarbij de achter hem rijdende Lodge hem niet meer kon ontwijken en vol op het lichaam raakte. Ondanks dat de crash zich op het eerste oog ernstig liet aanzien ging er even later een zucht van verlichting door het paddock toen bekend werd dat Taylor slechts een uit de kom geraakte schouder aan de crash had overgehouden en Lodge er zonder noemenswaardige verwondingen was afgekomen.

Volledige uitslagen Brands Hatch Indy