Broers Steenbergen en Jarno Janssen Pakken wegracetitels

223

Voor het eerst in hun carriˆ¬re zijn de tweelingbroers Paul en RenŽ Steenbergen kampioen van Nederland geworden in de zijspanwegrace. Voor Jarno Janssen geldt hetzelfde, maar dan in de 250cc. De door de SMA georganiseerde Race of the Champions, zondag op het TT Circuit Assen, was de voorlaatste wedstrijd in het kader van het Open Nederlands Kampioenschap. De laatste is op 18 oktober op het circuit Spa Francorchapms

In de zijspanklasse had het duo Steenbergen uit Kampen voldoende aan de tweede plaats om de titel veilig te stellen. De naaste concurrent van het Suzuki-tweetal, de Asser combinatie Hilbert Talens en Paul van de Kamp, kwam voor het eigen publiek niet verder dan de vijfde plaats. De winst in de zijspanklasse ging naar Martien en Tonnie van Gils, die bijna een halve minuut voorsprong hadden op de nieuwe Nederlands kampioen die geen enkel risico nam.

Ook Jarno Janssen haalde de titel op het Asser asfalt binnen. Hij wist de 250cc race op zijn naam te schrijven bij de SMA Race of the Champions. Concurrent Patrick Lakerveld werd gediskwalificeerd en bleef zonder punten. Na een herstart Ð noodzakelijk vanwege een crash van drie coureurs Ð was Lakerveld te laat bij de start, maar ging via de pitstraat toch de baan op en werd gediskwalificeerd.

De race in de kwartliterklasse werd in twee gedeelten verreden, omdat in de vierde ronde een zware val te noteren viel. De rijders Rafa‘l Sinke (Den Haag), Jaap Hoogeveen (Smilde) en Marcel Dondorff (Beilen) kwamen ten val. Hoogeveen liep bij de val een gebroken bekken op en Dondorff enkele zware kneuzingen. Sinke kon rijdend de pits bereiken.

In de Supersport was de winst weggelegd voor Barry Veneman (Dalfsen). Na een spannende strijd pakte hij als regerend Nederlands kampioen de overwinning en onderstreepte daarmee de onderscheiding die zijn raceteam Esha Kobutex aan de vooravond van de ONK-race kreeg toebedeeld, de titel Team van het Jaar 2003.

In de 125cc moet de kampioen er in Francorchamps uitrollen. Jarno van der Marel wist zondag in Assen niet verder te komen dan de vierde plaats, maar gaat nog wel aan de leiding. De winst op het TT Circuit Assen was weggelegd voor Raymond Schouten (Waardhuizen), na een enerverend duel met Branko Srdanov (Zwolle) en de nieuwe Rookie of the Year Joey Litjens (America).

De sterk rijdende Robert Menzen (Bargercompascuum) wist de overwinning te behalen in de klasse Superstock . Dat gebeurde na een enerverende race, waarin Menzen in de slotfase een aantal ronden aan de leiding ging, maar met nog een ronde te gaan werd gepasseerd door Nederlands kampioen John Bakker. Die kon zijn eerste plek evenwel niet vasthouden en in de laatste ronde pakte Menzen de eerste plek opnieuw en daarna de winst.

De race in de klasse Supermono, een volledig internationale wedstrijd, ging de winst naar de Engelsman Mark Edward. Beste Nederlander was Nederlands kampioen Evert van de Beek die vierde werd.

De twee races Belgische Yamaha R6 Cup een overwinning voor Sebasti‘n Legrelle.

Er kwamen in Assen 5000 bezoekers naar het evenement, een aantal waarover de organiserende SMA bij deze slotwedstrijd uitstekend te spreken was.

Uitslagen:

125cc:

1. Raymond Schouten (Waardhuizen); 2. Srdanov Branko (Zwolle); 3. Joey Litjens (America).

250cc:

1. en Nederlands kampioen, Jarno Janssen (Helenaveen); 2. Arie Vos (Oss); 3. Jan Blok (Leusden).

Supermono:

Mark Edwards, (Eng.); 2. Marc George (Eng); 3. Benny Jerzenbeck (Dui); 4. Evert van de Beek (Ede).

Yamaha R6Cup

Race 1: Sebastien Lagrelle (Bel); 2. Tom van Landschoot (Bel) ; 3. Didier Boelen (Bel).

Race 2: 1. Sebastien Legrelle; 2. Tom van Landschoot; 3. Patrick Quintens (Bel).

Zijspannen:

Martien van Gils/Tonnie van Gils (Sprang Capelle); 2. en Nederlands kampioen, Paul Steenbergen/RenŽ Steenbergen (Kampen); 3. Patrick Hanquet/Pascal Legreve (Bel).