Jake Dixon heeft op zaterdagmiddag de pole position gepakt in de British Superbike klasse op Knockhill. De Kawasaki coureur was op het Schotse circuit in de derde kwalificatie het snelst voor Josh Brookes en Leon Haslam. De twee races worden op zondag verreden.

Een zonnig Knockhill in Schotland is dit weekend het toneel voor het British Superbike kampioenschap. Op het korte circuit met rondetijden onder de vijftig seconden voor de Superbikes werden op vrijdag de vrije trainingen verreden met op zaterdag de kwalificaties, enkele races voor de support-klassen en op zondag de rest van de races.

Het was Jake Dixon die op zijn Kawasaki ZX-10RR op zaterdagmiddag in Qualifying 3 een 47.158 reed en daarmee de pole wist te behalen. Een nieuw ronderecord op circuit, mede dankzij een nieuwe asfaltlaag die er onlangs is aangebracht. Achter RAF Regular & Reserves Kawasaki coureur waren het de Australiër Josh Brookes en mede Kawasaki coureur Leon Haslam. Verder stonden Glenn Irwin, Danny Buchan, Michael Laverty, Bradley Ray, Christian Iddon, Dan Linfoot en James Ellison in de top tien gekwalificeerd. De races zullen op zondag worden verreden.

Nederlanders
Ook zijn er weer Nederlanders aanwezig dit weekend op Knockhill. Tomas de Vries is er niet bij aangezien het team niet aanwezig kon zijn. Ook Mike Brouwers is er de rest van het weekend niet meer bij als gevolg van een hevige crash op vrijdag. De Nederlander brak hierbij zijn sleutelbeen en hoopt er aan het eind van de maand op Brands Hatch weer bij te zijn. De enige overgebleven Nederlander is hierdoor Jorel Boerboom. In de GP2 klasse die tegelijkertijd verreden wordt met de Supersport klasse kwalificeerde hij zich als 22e (tweede in GP2) en finishte hij in de eerste race als 19e (tweede in GP2). De tweede race wordt zondag verreden.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links British Superbike Knockhill:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV