De Engelse internet site Crash.net heeft exclusieve informatie ontvangen, waarin gesuggereerd wordt dat, voormalig Aprilia rijder, Jeremy McWilliams een tweejarig contract heeft getekend bij het Monstermob-Stobart Honda Team, uitkomend in het Britse Superbike Kampioenschap.

De Britse coureur heeft samen met zijn ex-teamgenoot Shane Byrne op het antwoord van Aprilia gewacht op de vraag of het Italiaanse merk met zijn RS Cube door zou gaan met zijn raceprogramma voor een aanzienlijke tijd, na recentelijk overgenomen te zijn door Piaggio.

Ondertussen heeft Monstermob-Stobart teameigenaar Paul Bird er geen geheim van gemaakt, dat hij beide MotoGP-coureurs graag wil hebben voor 2005 en Bird heeft er een grote hoeveelheid tijd in gestoken om ŽŽn van de sterren in het Brits Superbike Kampioenschap te lokken.

Het gerucht gaat echter dat Bird een tijdsbeperking op het aanbod voor McWilliams en Byrne heeft ingesteld, waardoor McWilliams, de wat oudere man uit Ulster met zijn leeftijd van 40 jaar, waarschijnlijk als eerste door de druk zou bezwijken.

Byrne is aan de andere kant meer gemotiveerd om in het meest aansprekende motorracekampioenschap ter wereld te blijven rijden en hij gelooft dat hij, met het naderen van de leeftijd van 30 jaar, nog vele jaren in de MotoGP voor zich heeft.

Recente geruchten hebben gesuggereerd dat Byrne zou gaan rijden voor het Team KR KTM als het team zich kan verzekeren van de steun van de Oostenrijkse firma, die een krachtbron zou leveren voor het al zeer sterke en ontwikkelde chassis van Team KR.

Team KR manager Chuck Aksland gaf recent toe, dat er inderdaad gesproken is met de Britse coureur, maar hij onderstreepte dat er niks besloten wordt zo lang de bevestiging over de steun van KTM nog niet ontvangen is.

ÒDe prioriteit is voor ons om het team rond te krijgen, vervolgens kan er over een coureur beslist wordenÓ, gaf Aksland als commentaar. ÒWelke rijder dat zal zijn, zal pas bekend gemaakt worden aan de hand van het tijdsplan waarin we misschien zullen werken.Ó

Een aankondiging van het feit of KTM wel of niet betrokken zal zijn in het MotoGP project van Team KR wordt deze week verwacht.

Vertaling: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron: crash.net