Scott Smart zal gedurende de rest van het 2005 Brits Superbike-seizoen gaan rijden voor het team van Vivaldi Kawasaki. Vorige week werd nog bekend gemaakt, dat Smart niet langer zou blijven rijden voor het Rizla Suzuki Team, vanwege de tegenvallende prestaties.

Het team van Vivaldi Kawasaki is reeds met twee rijders vertegenwoordigd in het Brits Superbike Kampioenschap, namelijk in de personen van Ben Wilson en Tristan Palmer (foto). Smart zal een derde Kawasaki ZX10RR gaan besturen voor dit team. De prestaties van Wilson en Palmer zijn tot op dit moment nog niet bepaald denderend. Geen van beide coureurs is er tot nu toe ingeslaagd een top 10-klassering te scoren gedurende het 2005 kampioenschap. Wilson staat na de races op Croft op een 17e plek in de tussenstand, terwijl Palmer hierin pas op een 22e positie staat genoteerd.

Vorig jaar reed Smart ook al op een Kawasaki in het Brits Superbike Kampioenschap, toen hij nog deel uitmaakte van het Hawk Kawasaki Team. In 2004 pakte hij in totaal drie overwinningen, waarmee hij op een vierde plaats eindigde in de eindstand als de beste Kawasaki-rijder. Met deze ervaring van Smart aan boord van deze machine in het achterhoofd, verwacht het team van Vivaldi dan ook, dat Scott een grote hoeveelheid kennis kan uitwisselen met de andere twee rijders binnen het team om het niveau verder omhoog te helpen.

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron foto: www.vivaldiracing.vpromo.co.uk