Federico Caricasulo heeft op zaterdagmiddag in de tweede Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op Magny Cours pole position behaald voor de Franse thuisfavorieten Lucas Mahias en Jules Cluzel. Rob Hartog kwalificeerde zich als veertiende, Wayne Tessels als achttiende, Kevin van Leuven als twintigste en Jaimie van Sikkelerus als dertigste. 

Nadat Jonathan Rea zaterdagmiddag op overtuigende wijze zijn vierde wereldtitel in de wacht had gesleept was de actie op de baan nog niet afgelopen. De World Supersport klasse was aan de beurt om hun kwalificatiesessies te verrijden op het zonnige en warme Circuit de Nevers Magny-Cours.

Superpole 1
In de eerste Superpole sessie waren het de twintig coureurs die na de twee vrije trainingen op vrijdag niet bij de top tien geklasseerd stonden en ze nog een laatste kans kregen om aan Superpole 2 deel te kunnen nemen.

Het waren Hannes Soomer en Ayrton Badovini die in deze sessie het sterkst waren en de twee snelste rondetijden geklokt hadden waardoor ze door mochten naar Superpole 2. Daarachter werd de derde tijd gezet door Peter Sebestyen die daarmee vanaf de dertiende positie zal starten zondagmiddag. Rob Hartog, die dit weekend de favoriet is om de European Supersport titel in de wacht te slepen, noteerde de vierde tijd voor Héctor Barberá, Luke Stapleford, Loris Cresson, Wayne Tessels, Christian Stange en de vervanger van Anthony West, Kevin van Leuven in de top tien. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als dertigste, een dramatisch verlopen kwalificatie die mede veroorzaakt werd door een reeks van technische problemen.

Superpole 2
Vervolgens waren het de twaalf snelste coureurs die een kwartier de tijd kregen om te beslissen wie er vanaf pole position gaat starten. In de eerste run was het de winnaar van de race in Portugal, Federico Caricasulo, die goed begon aan de sessie en de snelste in handen nam voor leider in het kampioenschap Sandro Cortese en Randy Krummenacher. Daarachter waren het de Franse thuisrijders Lucas Mahias, Corentin Perolari en Jules Cluzel.

Voor Raffaele de Rosa ging het al zijn tweede snelle ronde mis aangezien hij door middel van een high-sider hard ten val kwam en hij zijn machine volledig afschreef. Hierdoor werd de rode vlag gezwaaid om de baan schoon te maken waarna er later met tien minuten op de klok de coureurs hun weg weer konden vervolgen.

In de herstarte sessie waren het de Franse coureurs die in de aanval gingen waarbij Mahias de pole overnam met Cluzel achter zich. Cortese ging de fout in aangezien hij zijn Yamaha YZF-R6 onderuit schoof en zijn sessie daarmee ten einde kwam.

Het was daarmee nog niet gedaan want Caricasulo reed een zeer snelle ronde en wist een 1’40.416 te rijden waarmee hij pole position in handen nam. Achter de Italiaan waren het de twee Franse coureurs Mahias en Cluzel die op de tweede en derde plaats naast hem vanaf de eerste rij zullen starten. Verder zijn het Cortese, Krummenacher, Perolari, Okubo, De Rosa, Badovini en Soomer in de top tien.

De WorldSSP race op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zondagmiddag om 13:45 uur van start.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App