Naast het organiseren van een MotoGP seizoen is het voor Dorna ook een prioriteit om een vervolg te geven aan het WorldSBK seizoen. CEO Carmelo Ezpeleta liet dit onlangs weten in een interview met ervaren buitenlandse motorsportjournalisten in een online interview.

De CEO van Dorna Sporta, Carmelo Ezpeleta, heeft bevestigd dat het houden van het 2020 Motul FIM Superbike World Championship één van de topprioriteiten is en er zijn meerdere opties die overwogen worden om het seizoen te hervatten. Vóór de wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft de WorldSBK paddock al een raceweekend gehad, ruim twee maanden geleden op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Sindsdien is het wat betreft het virus snel gegaan en staat ook het World Superbike kampioenschap stil.

Inmiddels is er al een aantal voorzichtige plannen ontstaan wat betreft het hervatten van het MotoGP seizoen aan het einde van juli op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto in het zuiden van Spanje met aansluitend de geplande races op het Automotodrom in Tsjechië en de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ook worden er meerdere races op hetzelfde circuit overwogen, echter dan wel op achtereenvolgende weekenden en niet twee races in hetzelfde weekend.

Ondanks dit voorzichtige positieve nieuws bleef het rondom het World Superbike kampioenschap behoorlijk stil. Carmelo Ezpeleta, de CEO van Dorna Sports, heeft echter laten weten dat ook dat kampioenschap een prioriteit is voor de Spaanse organisator van beide kampioenschappen en dat het de bedoeling is om zo snel mogelijk ook het World Superbike kampioenschap weer te laten racen, uiteraard pas vanaf het moment dat het veilig is.

In een videocall met een aantal zeer ervaren journalisten sprak Ezpeleta over het MotoGP en WorldSBK seizoen en gaf toelichting:

“Veel van de circuits waar we naartoe gaan zullen één of twee MotoGP races organiseren en daarna een WorldSBK race, daar zijn we nu mee bezig. Hier zitten uiteraard een aantal circuits bij die niet MotoGP én WorldSBK zullen organiseren, maar het is een prioriteit om ook het WorldSBK seizoen door te laten gaan met een minimaal aantal raceweekenden.

Met WorldSBK hebben we natuurlijk al een raceweekend gehad en we kijken naar minstens zes of zeven meer raceweekenden. Dit zijn we aan het overwegen maar uiteraard heeft dit alles te maken met de situatie, want de medische protocollen zijn hetzelfde als bij MotoGP. We kijken nu samen naar wat de beste kalender is voor de WorldSBK paddock. We zullen in ieder geval ons uiterste best gaan doen, het is een prioriteit om ook WorldSBK races te hebben.”

Het gehele interview is hieronder te bekijken: