Carmelo Ezpeleta: ‘Ik respecteer de beslissingen van de stewards’

314
Startopstelling
MotoGP startopstelling Termas de Rio Hondo | motogp.com

Een dag na de Gran Premio Motul de la República Argentina, heeft Dorna CEO Carmelo Ezpeleta gereageerd op de problemen rondom de start van de MotoGP race, een race die werd uitgesteld vanwege de veranderende weersomstandigheden en vervolgens erg chaotisch verliep.

 

Onderstaand de officiële verklaring:

“De MotoGP-race en de andere races vonden plaats onder een zeer moeilijke situatie als gevolg van het weer, de Moto2 wedstrijd vond plaats in droge omstandigheden terwijl de Moto3 race onder natte omstandigheden verreden werd.”

Over de MotoGP startprocedure: “Op dit moment hebben we de situatie bestudeerd, alleen Miller stond op slicks. De rest van de rijders had het recht om terug te keren naar de pits, van banden te wisselen om vervolgens vanuit de pitstraat te starten.”

Het is niet de eerste keer dat deze situatie zich voordoet, hetzelfde gebeurde een paar jaar geleden op de Sachsenring, waar iedereen toen vanuit de pitlane van start ging.

“We hebben de beslissing genomen, gedeeld door de meerderheid van de teams, om te beginnen zoals we dat deden. [de coureur die de juiste beslissing nam vertrok van zijn oorspronkelijke positie terwijl de anderen verder naar achteren op de grid geplaatst werden]. Die beslissing is genomen om veiligheidsredenen, en dat was de juiste beslissing”.

Wat de race zelf betreft, voegde hij eraan toe: “De situatie was erg moeilijk door de weersomstandigheden, er was een droge lijn op het asfalt. Wat er gebeurde is wat iedereen zag op de TV”.

Ezpeleta verdedigde de beslissing van de stewards: “Sinds twee jaar geleden is Dorna niet betrokken bij de nominatie van stewards, het zijn mensen die zijn genomineerd door de FIM en de IRTA. Zij namen de beslissing, die ik uiteraard niet zal beoordelen”.

Er zal een afspraak volgen met de coureurs en teams: “Tijdens de volgende GP Safety Commission vergadering in Austin, zullen we deze situatie bespreken en daar zullen we zeker de nodige ervaringen uit halen voor een eventuele volgende keer.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag