Classic TT Drachten: 16 en 17 september 2023

6032
sam-drachten

Stichting Aanvullende Motorsport (SAM) organiseert samen met het Ottenhoff motoren & scooters MCRT (Midlife Crisis Racing Team) in het weekend van 16-17 september de Classic TT te Drachten.

Op zaterdag 16 september en zondag 17 september zal de SAM (stichting aanvullende motorsport) samen met het Ottenhoff motoren en scooters MCRT (Midife Crisis Racing Team) de Classic TT te Drachten organiseren. Hier wordt een racedemonstratie gegeven door circa 130 deelnemers uit het hele land op racemotoren vanaf de jaren 70 tot aan begin jaren 90.

Dit evenement wordt georganiseerd op het industrieterrein A7 Zuid te Drachten. Zaterdagmiddag om 16:00 zal het evenement beginnen met de trainingen voor de later op de avond te verrijden 3 uurs endurance wedstrijd waarbij 20 teams het tegen elkaar opnemen om een zo constant mogelijk rondetijd neer te zetten. Hierbij bestaat een team uit 2 personen die elkaar afwisselen. De start zal plaatsvinden om 18:00 met een heuse Le Mans start. Hierbij moeten de rijders na het vallen van de vlag eerst de baan te voet oversteken alvorens de motoren gestart kunnen worden om met een razende vaart 3 uur lang in de baan te zijn om zo regelmatig mogelijk hun rondes te rijden waar het de kunst is om het verschil tussen de rondetijden van het team zo klein mogelijk te houden.

Om 21:00 uur zullen de rijders in het donker afgevlagd worden, dit zal ongetwijfeld spectaculaire beelden opleveren met de finish in het donker waar de verplichte verlichting van de motoren ontstoken moet zijn.

De zondag zal gevuld worden met diverse demonstratie races met de gebruikelijke klassen van 50cc tot 750cc. Ook de zijspannen staan op het programma om hun rondes weer te draaien op het asfalt van het industrieterrein A7 zuid. Het programma begint om 09:50 uur met trainingen en de demonstratie races zullen om 12:00 uur beginnen en zullen eindigen rond 17:30 uur.

Het evenement is op beide dagen gratis te bezoeken op de Fahrenheitlaan 6 te Drachten. Ook voor een hapje of een drankje zal u niks te kort komen op het horecaplein naast het circuit.

classic-tt-drachtenOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’