classics: Adrie de Ridder naar winst

229

De Classics was evenals in Hengelo druk bezet. Er vertrokken 31 rijders voor de NK wedstrijd over 10 ronden. Voor deze gelegenheid waren alle Nederlanders die in de IHRO cyclus rijden ook present. Dus ook vader en zoon Adrie en William de Ridder met de bekende Seeley G50 machines. Daarnaast Jan Rademaker met zijn ranke Ducati en verder Nederlands kampioen Jan-Frank Bakker. Hiermee zijn meteen alle kopstukken gemeld die ook in de wedstrijd een hoofdrol zouden spelen. Foto en tekst: Kees Siroo

Meteen na de start reed De Ridder senior naar de eerste plaats, gevolgd door zoon William, Jan Rademaker en J.F. Bakker. Op de 5e plaats troffen we een bekende rijder aan in de persoon van Jan Blok. De reguliere 250cc coureur van het MRTT reed voor deze gelegenheid waarschijnlijk op de Seeley Matchless G50 van Team Polytech nu de geblesseerde Peter Politiek noodgedwongen tot toeschouwer werd gedegradeerd. De eerste 4 rijders waren erg aan elkaar gewaagd en men reed wiel aan wiel over de piste. Ondanks deze verwoede strijd bleven de posities van het leidende kwartet tot aan het einde in takt. Adrie de Ridder reed in de 6e ronde de snelste tijd van 1:39.138 en hij won met ruim 1 sec voorsprong op William. Jan Rademaker kwam op de 3e plaats van het podium maar had de handen vol om J.F. Bakker achter zich te houden. De kampioen uit Midwolda werd 4e op 2.3 sec en het verschil met Rademaker bedroeg slechts 0.13sec. Na enkele ronden kreeg Blok het aan de stok met Jan Korevaar, Roel Pasop en Ton Groot. Korevaar moest hij uiteindelijk de 5e plaats gunnen maar in de slotfase kon Blok en klein gaatje slaan en 6e worden voor Groot en Pasop. Wout Pleyzier, Sietze Douma en Leen Hitzerd namen de plaatsen 9 t/m 11 voor hun rekening en waren de laatste niet gedubbelde rijders. Bernhard Bakker, de vader van Jan-Frank, eindigde als 13e voor Richard van der Linden en Hans de Wit.