Collin Veijer: “De pole is fantastisch, maar morgen worden de punten verdeeld”

3213
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Randy van Maasdijk

Collin Veijer zorgde zaterdag op de Red Bull Ring voor een daverende verrassing. De 18-jarige Staphorster greep de Moto3 pole van de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich, een unieke prestatie aangezien het de eerste Nederlandse pole is in een Grand Prix sinds het seizoen 1999.

Collin Veijer is pas bezig aan zijn eerste seizoen als Grand Prix coureur maar de 18-jarige Staphorster is bezig aan een sterke reeks Grand Prix weekenden. Zo wist de Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur dit seizoen al een zesde (Mugello), zevende (Assen) en een negende (Silverstone) plaats te scoren in een race. Zaterdag op de Red Bull Ring voegde de Moto3 debutant nog een unieke prestatie aan toe door de Moto3 pole voor zich op te eisen.

Veijer schreef hiermee geschiedenis aangezien het de eerste Nederlandse pole is in een Grand Prix sinds 1999 (Jurgen van den Goorbergh – Brno). Terwijl Veijer vele Nederlandse motorsportfans met zijn prestatie op de banken kreeg bleef hij er na afloop zelf redelijk nuchter onder.

Collin Veijer: “Het was een hele goede dag. Vanmorgen in FP3 voelde ik mij al sterk, zeker alleen rijdend. Ik wist dat ik een vanmiddag een goede kwalificatie neer kon zetten. Ik reed de kwalificatie bijna volledig alleen, maar om te gaan voor de pole position had ik iemand voor mij nodig. Daniel (Holgado) ging mij op een gegeven moment voorbij en ik probeerde hem vervolgens te volgen. Ik reed een hele goede ronde achter hem. Het was geen perfecte slipstream, maar een goede referentie voor mij. De ronde was niet eens helemaal perfect, maar de pole is natuurlijk fantastisch en daar ben ik natuurlijk ook heel erg blij mee. Maar we moeten ook realistisch blijven, morgen is de race en daar worden pas de punten verdeeld. We gaan hier zeker even van genieten, maar vervolgens moet de focus op de race want ook daar wil ik een zo goed mogelijk resultaat scoren.”

De Moto3 race van de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich gaat zondagochtend om 11:00 uur van start, een race met een Nederlander op pole dus.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’