Maandagavond 23 maart kondigden de Nederlandse autoriteiten nieuwe en strengere maatregelen af aangaande de bestrijding van het coronavirus. Deze nieuwe tot 01 juni geldende beperkingen zetten ook een streep door een flink aantal evenementen op het TT Circuit Assen, waaronder de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship en de eerste drie wedstrijddagen van de OW Cup.

Onlangs al maakte het TT Circuit Assen bekend dat alle evenementen op het circuit t/m 6 april waren afgelast i.v.m. de problematiek rondom het coronavirus. Deze maatregelen waren conform de regels zoals deze tot aan maandagavond 23 golden in Nederland.

Nu de Nederlandse autoriteiten maandagavond 23 maart strengere maatregelen en regels hebben aangekondigd, maatregelen waar tot 01 juni aanstaande alle samenkomsten in Nederland zijn verboden waarbij in tegenstelling tot de eerdere maatregelen geen ondergrens meer van toepassing is.

Deze nieuwe maatregel betekent automatisch dat er een streep gezet kan worden door een flink aantal evenementen op het TT Circuit Assen, waaronder de in het weekend van 17 t/m 19 april te verrijden Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship, de 41e editie van de Ducati Club races en de eerste drie wedstrijddagen van de OW Cup.

Zowel het TT Circuit Assen, WorldSBK promotor Dorna en de OW Cup-organisatie hebben officieel nog niet gereageerd op de bovengenoemde maatregelen.

Het TT Circuit Assen en de Dorna WorldSBK organisatie zullen dinsdagmiddag rond de klok van 14:00 uur met een officieel statement komen, een statement waarin niet alleen het niet doorgaan van het evenement in Assen bekend gemaakt zal worden maar tevens meer duidelijk zal worden over een eventuele vervangende datum.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App