Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 2

116
folkertsma
Bertus Folkertsma | screenshot onboard camere

Bertus Folkertsma neemt dit seizoen deel aan de Manx Grand Prix. Met de deelname aan het roadracing evenement gaat er een langgekoesterde wens in vervulling voor de coureur uit Assen. Gedurende het evenement zal de Nederlander zijn ervaringen delen met de lezers van Racesport.nl middels een dagboek.

Nadat afgelopen maandag de trainingen niet doorgingen mocht Bertus Folkertsma dinsdagavond weer aan de bak. Onderstaand zijn tweede bericht:

Steady progressie voor Bertus Folkertsma in training Manx Grand Prix
Nadat afgelopen maandag de training niet doorging vanwege regen, mocht Bertus dinsdagavond weer aan de bak. Het weer leek opnieuw roet in het eten te gooien, maar dat viel gelukkig mee. Wel waren er een aantal punten op het circuit met natte plekken waar het oppassen geblazen was, en in de zogenaamde “mountain section”  was het behoorlijk mistig (en donker!). Bertus was wat meer gespannen dan met z’n eerste sessie op zaterdag, omdat het vooraf moeilijk was in te schatten welke grip het asfalt zou hebben onder deze omstandigheden. Gelukkig had de organisatie gezorgd dat op de meest erge natte plekken geel/rode vlaggen werden gezwaaid om de coureurs te waarschuwen.

Afgelopen zondag was Bertus nog met IXS collega en reguliere TT rijder Horst Saiger in de auto een rondje over het parcours geweest, die hem nog extra informatie over het circuit had gegeven die goed toegepast kon worden, alleen nog niet in de mountain section, omdat die zoals gezegd erg mistig was.

Desondanks verliep de sessie prima, Bertus wist z’n rondetijd goed te verbeteren en het gaat stap voor stap vooruit.

Lees ook: Dagboek Bertus Folkertsma Manx Grand Prix: deel 1