Dani Pedrosa: Succesvolle sleutelbeen operatie en stamcel transplantatie

40
dani-pedrosa
Dani Pedrosa | foto© Red Bull Content Pool

Terwijl zijn voormalige MotoGP collega’s in Sepang hun eerste Official MotoGP test van 2019 afwerkten heeft Dani Pedrosa in Barcelona een medische ingreep ondergaan aan zijn rechtersleutelbeen.  

Red Bull KTM Factory Racing testrijder Dani Pedrosa heeft een operatie ondergaan in het Barcelona Teknon Medical Centre aan zijn rechter sleutelbeenfractuur, een fractuur die begin januari werd vastgesteld. Omdat de breuken in zijn sleutelbeen niet op natuurlijke wijze genazen en de kloof tussen de stukken bot niet dicht ging, moest de drievoudige wereldkampioen een transplantatie ondergaan met behulp van 40 miljoen autologe stamcellen.

Deze genezingsmethode wordt door artsen beschouwd als de meest verstandige en effectieve manier van genezen. Het sleutelbeen, dat in het verleden meerdere malen is gebroken, wordt verondersteld door deze ingreep volledig te herstellen.

De ingreep werd uitgevoerd door de artsen Soler en Orozco en is succesvol verlopen. Pedrosa zelf is optimistisch gestemd en hoopt dat het revalidatieproces positief zal verlopen en zal leiden tot een volledig herstel:

Dani Pedrosa: “Ik ben vastbesloten om deze huidige situatie te overwinnen en vervolgens als MotoGP testcoureur verder te werken aan de ontwikkeling van de KTM. Tot mijn spijt heb ik niet kunnen deelnemen aan de Official MotoGP tests in Maleisië, maar ik volg het werk van de KTM Racing Factory Racing coureurs op de voet. Ik hoop snel weer met hen op het circuit te zijn.”

De drievoudig wereldkampioen en MotoGP Legende begint nu aan een revalidatie en herstelperiode onder medisch toezicht. De behandelende artsen schatten dat Pedrosa’s herstel ongeveer drie maanden in beslag zal nemen.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App