De Boer terug in IDM Superbike

9
danny-de-boer
Danny de Boer | foto© Tiny Kolsters

De vijfde ronde van het IDM wordt van 24 t/m 26 augustus gereden op de Lausitzring. Deze vijfde ronde kent de comeback van Danny de Boer die de rest van het seizoen uit zal komen op de Kawasaki van het Zwitserse Weber Racing Team.

Danny de Boer begon het seizoen in Oschersleben nog als rijder van het MGM Yamaha Deutschland team van Michael Galinski en dichtte zich voorafgaand aan het seizoen titelkansen toe. Tijdens de eerste race van het seizoen en vervolgens enkele weken later tijdens een test in Zolder bleek er onvoldoende match tussen team en rijder waarna de Boer besloot om zijn contract in te leveren en om te zien naar een andere werkgever.

Het heeft even geduurd voordat die werd gevonden maar enkele weken geleden maakte De Boer bekend dat hij vanaf de Lausitzring uit zou gaan komen voor het Kawasaki team van Emil Weber. De Zwitserse teameigenaar ging het seizoen van start met Mathieu Gines. de Fransman reed echter naast het IDM ook in het EWC kampioenschap en gaf in het weekend van de IDM races in Schleiz de voorkeur aan een optreden bij de 8 uren van Suzuka. Voor Emil Weber reden om rond te zien naar een nieuwe rijder voor de rest van het seizoen en die werd gevonden in de persoon van Danny de Boer.

De herintreding van Danny de Boer is niet de enige personele wijziging in de IDM Superbike 1000 klasse. HRP Honda nam na de races in Schleiz afscheid van de Tsjech Jan Halbich en kwam enkele dagen later met Alessandro Polita als nieuwe rijder op de proppen. Halbich hoeft echter niet stil te zitten want hij vervangt op de Lausitzring de geblesseerde Schnock Kawasaki rijdster Lucy Glöckner.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag