Delano Greven in 2021 van start in Honda Talent Challenge

162
delano-greven
Delano Greven (m) met Anja en Ron van Mijn Veranda BV na het tekenen van het contract | foto© DG Motorsport

Delano Greven gaat in 2021 de overstap maken naar de grote circuits en van start in Honda Talent Challenge. De onlangs tot Molenaar NSF 100 Cup kampioen gekroonde coureur uit Musselkanaal zal aan de start verschijnen op een nieuwe door Mijn Veranda BV beschikbaar gestelde Honda NSF 250 R.

Goed nieuws voor Delano Greven op de laatste dag voor kerst. De pas 12-jarige coureur gaat na een succesvol seizoen in de Molenaar NSF 100 Cup in 2021 met de titel op zak de overstap maken naar de grote circuits.

Onder de vlag van Stichting Talent en Motorsport en met ondersteuning van Mijn Veranda BV gaat de coureur in 2021 van start in de Honda Talent Challenge. Deze competitie wordt verreden op diverse Grand Prix circuits in Duitsland, Italië, Nederland en Tsjechië. Er wordt gereden met standaard Honda NSF 250 R machines.

De contracten zijn getekend en de jonge coureur uit Musselkanaal kan dan ook niet wachten om begin 2021 voor het eerst op de voor hem nieuwe machine te mogen starten.

Delano Greven: “Ik ben zo blij met deze stap, kan wel dansen van plezier, heb ik ook gedaan hoor. Ron van Mijn Veranda BV., steunt me al veel langer en steeds beloofde hij me, dat als ik een stapje hoger ga, hij meegaat met zijn bedrijf. Nu heeft hij zelfs een nieuwe Honda gekocht!….Gewoon top, ik kan niet wachten om voor de eerste keer op deze voor mij nieuwe machine te stappen en mijn eerste meters te gaan rijden!”

Coach Theo van der Klooster: “We wilden met Delano graag een volgende stap maken, van kleine wielen, naar grote wielen! Van kleine circuits naar grotere banen. Van 100 km/h naar harder. En van normale banden naar slicks. Dit alles zit in het HTC seizoen, we zijn erg blij en dankbaar met de mooie Honda die Mijn Veranda BV. sponsort, een prima basis om verder te bouwen!”

De eerste trainingen staan al gepland in januari en februari, en in maart is al de eerste officiële test op de Hockenheimring in Duitsland.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App