De German Speedeweek in Oschersleben is afgelopen weekend overschaduwd door een dodelijk ongeval. Dennis Lippert kwam zaterdag in de eerste IDM Supersport race ten val en werd daarbij aan zijn hoofd geraakt. Zojuist is bekend geworden dat de 23-jarige Lippert aan zijn verwondingen is overleden. 

Dennis Lippert mocht zaterdagmiddag als achtste starten in de eerste IDM Supersport wedstrijd op de Motorsport Arena in Oschersleben. De Duitse coureur was vorig jaar als zevende geëindigd in de eindstand en had daarbij tweede podiumplaatsen gescoord.

Lippert kende een goede openingsfase van de race, maar in de derde ronde ging het vreselijk mis. Lippert kwam ten val en hij werd vervolgens aan zijn hoofd geraakt door Martin Vugrinec. De rode vlag kwam uit en het werd gelijk duidelijk dat de verwondingen bij Lippert zeer ernstig waren.

Lippert werd vervolgens in kritieke toestand per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Maagdenburg. De afgelopen dagen kwamen er al verontrustende berichten naar buiten en werd er een aantal dagen gevreesd voor het ergste. Dinsdagmiddag werd het vreselijke nieuws door de familie bevestigd en via een officieel bericht wereldkundig gemaakt dat hun zoon aan zijn verwondingen is overleden. Lippert is slechts 23 jaar geworden.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij de familie en naasten heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App