Scott Deroue leidt van start tot finish en wint op dominante wijze ook de tweede IDM Supersport 300 wedstrijd tijdens de Gamma Racing Day. Walid Khan pakte met een tweede de plaats de volle punten voor het IDM. Dion Otten finishte als derde en Thom Molenaar won de tweede race in de Yamaha R3 Cup.

Zondag aan het einde van de middag werd de tweede race verreden in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day. Deze keer op een droog TT Circuit Assen. Polesitter Scott Deroue begon geweldig aan de wedstrijd en wist in de eerste ronde een gat te slaan van twee seconden ten opzichte van de tweede coureur en na twee ronden was deze voorsprong al drieënhalve seconde geworden. Daarachter reed Walid Khan in tweede positie kort voor een grote groep van zo’n tien rijders. Robert Schotman wist dit gat te dichten naar Khan, waardoor er een mooie strijd ontstond om de tweede plaats. In deze groep zat veel Nederlanders met naast Schotman en Khan ook Ruben Bijman, Dion Otten en Rick Dunnik. Daarnaast bemoeiden de Duitser Toni Erhard en de Belg Angelo Licciardi zich met de strijd om de podiumplaatsen.

Er stond geen maat op Deroue en na twaalf ronden won hij de wedstrijd met maar liefst vijftien seconden voorsprong. Het gevecht om de tweede plaats werd gewonnen door Khan, die daarmee vijfentwintig punten pakte voor het IDM kampioenschap omdat Deroue als gastrijder deelnam aan het evenement. Otten mocht als derde coureur mee naar het podium. Bijman scoorde een vierde plaats voor Dunnik, Schotman, Erhard en Licciardi. Kort achter deze groep finishten Jeffrey Buis en Colin Velthuizen als negende en tiende. Melvin van der Voort kwam als elfde over de eindstreep. Ook werd er binnen dit veld gestreden in de Yamaha R3 Cup. Hier was ook een mooie strijd te zien tussen drie rijders van start tot finish. Thom Molenaar wist uiteindelijk de tweede race op zijn naam te schrijven voor Niek van den Broek en Sasha De Vits.

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App