Eindelijk was het zover; woensdag 1 juli konden Kees Endeveld en zijn nieuwe passagier Hendrik Crome de eerste meters maken in het seizoen 2020. Tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen werd tevens de kleurstelling onthuld van de LCR Yamaha. Komend weekend staat al de eerste race op het programma. Dan komt de combinatie in actie tijdens een Sidecar Trophy evenement op de Nürburgring.

Door de corona-uitbraak loopt ook het motorsportseizoen totaal anders dan gepland. Drugsadvies Sidecarshop Racing zou in maart voor het eerst gaan testen met het nieuwe span, maar dit werd uiteindelijk woensdag 1 juli. Er is veel verandert binnen het team. Zo heeft Kees Endeveld een nieuwe passagier in de vorm van de 26-jarige Duitser Hendrik Crome. Daarnaast beschikt het team over een ander span met een LCR chassis en een Yamaha R6 krachtbron. Om goed voorbereid aan de start van het WK-seizoen te kunnen beginnen heeft het raceteam diverse trainingsraces gepland in de komende periode.

Tijdens de KNMV testdag op het TT Circuit Assen kwamen Endeveld en Crome voor het eerst samen in actie in de nieuwe kleurstelling. Gedurende vijf sessies kon het team alles technisch checken aan het nieuwe zijspan. Dit verliep naar wens. Daarnaast werd er gewerkt aan het ritme en de onderlinge samenwerking. Het volledige team beëindigde vol tevredenheid deze vuurdoop van het seizoen 2020. Morgen reist het team door naar Duitsland waar vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli het eerste race-evenement van het seizoen gereden zal worden in de Sidecar Trophy op de Nürburgring.

Kees Endeveld [Drugsadvies Sidecarshop Racing]: “Ik ben zeer tevreden over deze eerste testdag. Het gevoel met Hendrik is erg goed. Hij moet nog wel een beetje wennen aan mijn rijstijl, maar daar kunnen we in de komende weken verder aan werken. We hebben lekker kunnen werken aan het ritme. Daarnaast was het ook flink wennen, want alles is nieuw dit jaar; het chassis, motorblok en we rijden met een kleiner (13 inch) achterwiel. De komende twee weekenden gaan we verder trainen en dan hebben in augustus het IDM in Assen. Het is nog onduidelijk of hier publiek bij mag zijn. Vervolgens moeten we klaar zijn voor de start van de WK cyclus!”

Hieronder de voorlopige kalender voor Drugsadvies Sidecarshop Racing. Deze kalender is onder voorbehoud, aangezien diverse evenementen nog officieel bevestigd moeten worden.

  • 03-04 juli – Sidecar Trophy – Nurburgring
  • 11-12 juli – Sidecar Trophy – Most
  • 14-16 augustus – IDM – TT Circuit Assen
  • 04-06 september – WK – Rijeka
  • 11-12 september – Sidecar Trophy – Hockenheim
  • 25-27 september – WK – Pannoniaring
  • 02-04 oktober – WK – Oschersleben
  • 16-18 oktober – WK – Brands Hatch
  • 22-26 oktober – WK – Estoril

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App