DSB: Pajic-Kawasaki RT: wederom tevreden!

74

Voor de 4e week op rij stond er een ONK gepland voor het Pajic-Kawasaki Racing Team. Deze keer werd op het TT Circuit van Assen de Speedtrophy verreden. Naast Mile Pajic en Marco Smoes kwam ook Sam van Rens aan de start in de Supersport.

De trainingen werden verreden onder droge weersomstandigheden maar de gehele dag waaide er een stevige wind over de Drenthse heide die het sturen knap lastig maakte voor de coureurs.

In de eerste korte tijdtraining werd al meteen heel hard gereden. Mile zat constant bij de top-10 en Marco draaide regelmatig zijn rondjes. Voor Sam was het spannend want hij zat voor het eerst van zijn leven op een Supersport machine en dat was dus wennen. De doelstelling voor Sam was kwalificeren voor de races en na de 1e training had hij zijn startplek al ruimschoots veiliggesteld.

De middagtraining van een uur leverde niet veel wijzigingen meer op in de startposities. Mile veroverde de 13e startpositie, Sam de 19e en Marco de 21e.

Bij de start van de 1e wedstrijd begon het licht te regenen en dat leverde meteen 4 spectaculaire valpartijen op. In ronde 3 kwam de rode vlag en de race werd hierdoor gestopt. Na 15 minuten werd er opnieuw gestart op een half droge en half natte baan. Mile was voortdurend met Jarno van der Marel in gevecht om de 9e positie en won dat gevecht, Marco knokte zich naar voren naar uiteindelijk positie 12 en Sam deed het boven verwachting. Uiteindelijk finishte hij als 16e
net buiten de punten.

Race 2 was een wetrace alhoewel de regen uitbleef. Mile had een goede start en kwam steeds verder naar voren. De laatste ronden werd stevig
gerollebold met Michel van Kleef die net iets te sterk bleek. Maar de 7e eindpositie in deze race mag er zijn. Marco had vanaf het begin
problemen met de achterkant van de machine en reed zijn derde wedstrijd van de dag. Hij kwam dus niet echt lekker in zijn ritme. Met Sam ging het
wederom prima en hij kwam steeds verder naar voren. Zijn opmars hield bij positie 16 op en dat was helaas net als in race 1 net buiten de punten.

Terugkijkend op het weekend voor Pajic-Kawasaki RT zien we dat alle trainingen en wedstrijden zonder valpartijen zijn verreden. Dat alle coureurs
de wedstrijden hebben uitgereden en dat Mile nog steeds 5e staat in de tussenstand van de ONK Supersport.

De meningen en stemmen van de rijders na afloop van beide wedstrijden:

Mile
ÔJa, ik ben tevreden. Heb er denk ik het maximale uitgehaald. Ik sta nog steeds 5e in het kampioenschap en heb dit weekend goede zaken gedaan
daarvoor. In de 2e race had ik een mooi gevecht met Michel van Kleef. Tegen het eind werd de grip van achter iets minder en kon hij me in de Ramshoek
voorbijÕ.

Marco
ÔOver race 1 ben ik tevreden, lekker gereden, 1 rondje erbij en ik had nog een plek naar voren opgeschoven. Race 2 was minder en ik had ook minder grip, vooral achter. Bovendien was het ook al mijn 3e wedstrijd die dag en het was best wel lastig met al die wel/niet regen toestanden. Die ZX-6RR stuurde
prima en als je het gas openzet, wat een kanon. Dat ding loopt loeihardÕ.

Sam
ÔJa, heel anders dan een 125cc al moet ik zeggen dat het me enorm is mee-gevallen. De motor stuurt prima alleen de rempunten liggen totaal anders.
Vooral in de GT-bocht verloor ik in het begin veel omdat ik moest wennen aan het omgooien van de motor. Ik had me voorgenomen om geen domme
dingen te doen en me te kwalificeren voor de races en dat lukte eigenlijk heel gemakkelijkÕ.

De volgende en laatste ronde voor het ONK Supersport wordt verreden in het weekend van 24 en 25 september. In de tussentijd is er op 3 augustus een
Internationale wedstrijd tijdens de Rizla Racing Day en op 11 september het EK Supersport. Al deze wedstrijden worden verreden op het TT Circuit van
Assen.

Pajic-Kawasaki RT bekijkt de mogelijkheden om nog in andere wedstrijden aan de start te verschijnen. Zodra daar meer over bekend is zullen we u daar