Eurosport Events ook de komende tien jaar promotor FIM EWC

286
le-mans-24H
Le Mans 24H 2019 | foto© FIM EWC

De FIM en Eurosport Events hebben aan de vooravond van het Le Mans 24H Moto World Endurance evenement een nieuwe samenwerking ondertekend, een samenwerking waain Eurosport Events ook de komende tien jaar als promotor op zal treden als promotor van het FIM Endurance World Championship.

FIM-voorzitter Jorge Viegas heeft aan de vooravond van de 24 Heures Motos een nieuwe overeenkomst getekend, die het vertrouwen van de FIM in promotor Eurosport Events voor de komende 10 jaar hernieuwt. Een nauwe samenwerking met de Fédération Internationale de Motocyclisme zal Eurosport Events in staat stellen om tot 2029 de Endurance-races te organiseren en te promotenIn 2015 tekenden Eurosport Events en de FIM een eerste partnerschapsovereenkomst. De positieve resultaten van de afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat FIM en Eurosport Events hun samenwerking over de hele linie hebben uitgebreid.

De gezamenlijke actie van de FIM en Eurosport Events heeft de sport de afgelopen vijf veel competitiever gemaakt en de belangstelling van het publiek voor het kampioenschap aanzienlijk vergroot. Het aantal gecontracteerde teams is verdubbeld, van 20 in 2015 tot bijna 40 dit seizoen. Vanaf de laatste twee seizoenen is de toename van het aantal deelnemers zelfs een noodzaak geworden voor de selectiecommissies.

Jorge Viegas, FIM-voorzitter: “Het is mij een genoegen en een eer om namens de FIM het nieuwe contract met Eurosport Events tijdens deze editie van de Le Mans 24 H Motos te ondertekenen, een evenement dat mij bijzonder na aan het hart ligt omdat ik in 1978 aan de eerste editie heb deelgenomen. Eurosport Events heeft echt goed werk geleverd als promotor, met respect voor de sportieve autoriteit van het FIM, met dit in het achterhoofd vernieuwen we hun contract voor de komende tien jaar. De FIM en Eurosport Events zullen hun nauwe samenwerking voortzetten en gezamenlijk zullen we binnenkort nieuwe functies introduceren om het FIM Endurance Wereldkampioenschap verder te ontwikkelen.”

 

 

Handige links Le Mans 24H Moto:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
WK Zijspannen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App