Raúl Fernández was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno het snelst voor Jaume Masiá en Romano Fenati. De rondetijden van FP1 werden niet verbeterd waardoor Gabriel Rodrigo de dag als snelste Moto3 couruer afsluit.

Om 13:15 uur ging vrijdagmiddag de tweede vrije training van start voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno in Tsjechië. Ondanks een paar wolken in de lucht scheen de zon fel en bedroeg de buitentemperatuur zo’n 30°C met een asfalttemperatuur rond de 42°C. Warm, maar zeker niet zo extreem als in Jerez.

Al vroeg in de sessie waren er valpartijen te zien. De eerste kwam op naam van Carlos Tatay, de Spanjaard ging door middel van een high-sider hard onderuit in bocht 7 en werd daarna naar het medical centre gebracht.

Ook voor Ayumu Sasaki begon de sessie niet zoals gepland. De Japanner ging onderuit in bocht 10 (Kevin Schwantz corner) maar kon zijn weg vervolgen op de KTM. Even later kwamen ook de teruggekeerde Alonso López (bocht 5) en Celestino Vietti (bocht 4) ten val maar konden hun machines zonder al te grote problemen weer oppakken.

In de slotfase van de sessie stonden veel coureurs met nieuwe banden te wachten in pit lane voor een qualifying run, maar de beste rondetijd van FP1 werd niet aangescherpt. Uiteindelijk reed Raúl Fernández met een 2’09.097 de snelste rondetijd in deze sessie voor Jaume Masiá en Romano Fenati. Daarachter eindigden John McPhee, Sergio García, Dennis Foggia, Tony Arbolino, Gabriel Rodrigo, Tatsuki Suzuki en Jeremy Alcoba in de top tien.

Een crash was er nog voor Darryn Binder, de Zuid-Afrikaan verloor de voorkant van zijn KTM bij het ingaan van bocht 13 maar kon de machine later zelf weer oppakken.

Gezien over beide vrije trainingen ziet de top tien er als volgt uit: Gabriel Rodrigo, Kaito Toba, Raúl Fernández, Dennis Foggia, Jaume Masiá, Ayumu Sasaki, Tony Arbolino, Albert Arenas, John McPhee en Romano Fenati.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Automotodrom Brno gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App