FIM CEV Repsol Jerez: ETC podium en top vijf voor Zonta van den Goorbergh

8
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Jerez | foto© CEV motorcycle

Zonta van den Goorbergh heeft zaterdag van zich doen spreken tijdens de eerste twee European Talent Cup races op het circuit van Jerez. De jonge Nederlander scoorde zaterdagochtend in de eerste race een tweede plaats en werd later op de dag als vijfde afgevlagd tijdens de tweede wedstrijd. ETC-debutant Collin Veijer presteerde met een twaalfde en dertiende plaats ook niet onverdienstelijk.

Maar liefst drie wedstrijden staan er dit weekend op het programma voor de European Talent Cup coureurs als het FIM CEV Repsol voor het derde wedstrijdweekend van het seizoen te gast is op het circuit van Jerez.

Vrijdag werden de kwalificaties verreden, zaterdag stonden er twee race op het programma terwijl de derde en afsluitende race van het weekend zondag wordt verreden. Voor de twee Nederlandse deelnemers verliepen de kwalificaties zeer verschillend, zo was Van den Goorbergh zeer sterk bezig en kende Veijer de nodige tegenslagen. Het sterke optreden van de jonge coureur uit Breda resulteerde vrijdag in zijn eerste ETC pole terwijl Veijer na twee crashes genoegen moest nemen met slechts de zeventiende startplaats.

Race 1
Een goede start was er voor Van den Goorbergh, hij dook dan ook als leider de eerste bocht in. Na de eerste doorkomst ontstond er een kopgroep van negen man. Van den Goorbergh wist zich uitstekend in deze kopgroep te handhaven, sterker nog de jonge Nederlander reed een groot deel van de race aan de leiding. Uiteindelijk wisten Van den Goorbergh en de winnaar van alle races tot nu toe dit seizoen, de Columbiaan David Alonso, zich iets los te rijden van de rest van de kopgroep. Van den Goorbergh leek hierbij aan het langste einde, passeerde als eerste van het tweetal de finish. Lang duurde de vreugde echter niet want de wedstrijdleiding besloot Alonso tot winnaar uit te roepen, dit vanwege het feit dat Van den Goorbergh een penalty aan zijn broek kreeg vanwege het overschrijden van de tracklimit. De winst ging naar Alonso voor Van den Goorbergh en de Australiër Harrison Voight.

Veijer kende vanaf de zeventiende plaats op de grid een redelijke start. Na de eerste ronden wist de jonge Staphorster een aantal plaatsen op te schuiven en als veertiende door te komen om vervolgens in de slotfase van de race nog een tweetal plaatsen te winnen om zo als twaalfde de finish te passeren.

collin-veijer
Collin Veijer – Jerez | foto© Cardoso Racing

Race2
Bij de start was het wederom Van den Goorbergh die de leiding nam. In deze race ontstond er gedurende de race een kopgroep van vijf man. In deze groep liet Van den Goorbergh zien dat hij ook in deze race de te kloppen man was. Sterk rijdend, de zaak controlerend en vaak aan de leiding nemend leek de Nederlander de te kloppen man. Tot halverwege de laatste ronde leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht, maar in de slotfase ging het even mis. De jonge Nederlander kwam in het gedrang aan de buitenkant te zitten met als gevolg dat hij alle vier concurrenten in de kopgroep langszij zag komen en hij genoegen moest nemen met de vijfde plaats in deze tweede race van het weekend.

De winst ging dit keer naar Marco Morelli voor Alonso en Alberto Ferrandez.

Veijer kende in deze race een iets minder goede start en kwam op een gegeven moment zelfs buiten de top twintig door. Maar de jonge Staphorster liet vervolgens zien uit het goede racehout gesneden te zijn. Stap voor stap vocht hij zich een weg door het veld naar voren om op een gegeven moment aangekomen te zijn op de tiende plaats. In de slotfase bleek het allemaal iets te veel van het goede en verloor hij een aantal plaatsen om na vijftien ronden als dertiende de finish te passeren.

Overige uitslagen
In de Moto3 race ging de winst zaterdag naar Xavier Artigas terwijl de Moto2 race werd gewonnen door de Italiaan Yari Montella.

Zondag rijden de Moto3 en Moto2 coureurs twee races, voor de European Talent Cup staat er dan nog één race op het programma.

 

Handige links FIM CEV Repsol Jerez 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App