FIM Endurance World Championship: 2020 editie Suzuka 8H afgelast

11
suzuka8H
Start Suzuka 8H 2019 - foto© FIM EWC

De 2020 editie van de Suzuka 8H gaat niet door. Als gevolg van de strengere Covid-19 beperkingen in Japan kunnen internationale teams en coureurs niet naar Suzuka afreizen. In overeenstemming met de FIM en Eurosport Events, de promotor van het FIM Endurance World Championship, heeft de Suzuka 8H organisator Mobilityland besloten om de 2020 editie af te gelasten.

De 43e editie van de Suzuka 8H, dat gepland stond voor zondag 01 november, zal definitief niet plaatsvinden in 2020. Het is de allereerste keer sinds de oprichting van de race in 1978 dat het evenement moeten worden afgelast.

De Covid-19 pandemie blijft een bron van zorg in Japan, en de Japanse regering heeft besloten om het inreisverbod voor internationale aankomsten vooralsnog niet op te heffen, zelfs niet voor zakenreizigers. Internationale coureurs en vaste EWC-teams zijn altijd een integraal onderdeel geweest van de Suzuka 8H, de grote finale van het FIM Endurance World Championship. Nu zij niet in staat zijn om af te reizen zou het evenement slechts een nationale race worden, als gevolg hiervan heeft Mobilityland besloten om de 2020-editie in zijn geheel af te gelasten.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App