Marvin Fritz vertrekt zondag de beide laatste Superbike IDM races in de gecombineerde Superbike/Superstock 1000 klasse vanaf de pole positie. De Bayer Bikerbox-Racing Yamaha coureur was met 1’26.117 ruim sneller dan onze landgenoot Danny de Boer.

Fritz domineert tot op heden het laatste raceweekend van het 2016 seizoen volledig. De Duitse Yamaha rijder die vorige week op de Lausitzring de titel in de Superbike klasse veilig stelde was zowel in de vrije trainingen op vrijdag, de kwalificatietrainingen en de superpole op deze zaterdag een klasse apart.

Het dichtst in de buurt bleef onze landgenoot Danny de Boer. De kersverse Superstock 1000 kampioen kwam tot een tijd van 1’26.668 en dat was goed voor de tweede startpositie overall en uiteraard was de Boer daarmee de snelste Superstock rijder. Florian Alt maakte de Yamaha dominantie compleet door de derde startpositie voor zich op te eisen.

Van Zon Remeha BMW gastrijder Dominik Schmitter trainde zich naar de vierde plaats voor teamgenoot Jan Bühn en Lukas Trautmann. Roman Stamm, Luca Grünwald en Max Neukirchner waren de overige rijders die zich wisten te plaatsen voor de superpole en zij vertrekken de beide races vanaf de derde startrij.

Helaas kwalificeerde Pepijn Bijsterbosch zich net niet voor die Superpole. Bijsterbosch stond na de eerste kwalificatietraining nog op de negende plaats. De van Zon Remeha BMW rijder verbeterde zijn tijd in de tweede training weliswaar licht maar positiewinst leverde dat niet op. Helaas drukt Roman Stamm onze landgenoot in de laatste seconden van de training nog uit de top 9 waardoor Bijsterbosch vanaf de vierde startrij aan de races moet gaan beginnen.

Bijsterbosch krijgt Damian Cudlin naast zich. De Australische vervanger van de geblesseerde Holzhauer Honda rijder Jan Halbich trainde zich naar een keurige elfde positie. Cudlin bleef de Oostenrijker Stefan Kerschbaumer net voor. Koen Zeelen staat met een vijftiende startpositie een rij achter Bijsterbosch.

Nigel Walraven trainde zich naar een keurige 16e startpositie. De Honda rijder kende een goede tweede kwalificatie waarin hij in totaal drie plaatsen naar voren wist te komen. De Belg Marty Debruyne is de volgende op de ONK lijst. Debruyne trainde zich naar een 25e startpositie en staat daarmee net voor Yamaha rijder Mike Cleutjens die de 26e startpositie voor zich wist op te eisen.

Yan Ancia, Tim van Ooijen en Gian Mertens zullen respectievelijk van de 27e, 29e en 30e startpositie aan de races beginnen.

Tijdschema en volledige uitslagen Superbike IDM & ONK Hockenheim