Gabriel Rodrigo het snelst tijdens eerste dag in Portimão

742
gabriel-rodrigo
Gabriel Rodrigo | foto© motogp.com

Gabriel Rodrigo heeft vrijdag de snelste Moto3 rondetijd op de klok gezet tijdens de openingsdag van de Grande Prémio 888 de Portugal. De Argentijn was tijdens de eerste twee vrije trainingen het snelst voor Andrea Migno en Jaume Masia.

Vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd openden de Moto3 coureurs in Portimão de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal. Ondanks dat het droog was zagen we nog wel de nodige natte plekken op het glooiende circuit in de Portugese Algarve. Veel werd er in de beginfase van deze eerste vrije training dan ook niet gereden, sterker nog, enkele coureurs besloten zelfs om de gehele sessie aan zich voorbij te laten gaan en geen onnodige risico’s te nemen.







In de tweede vrije training waren de omstandigheden aanzienlijk beter en waren meteen in het begin de rondetijden al zo’n zes seconden sneller dan in de ochtendsessie. Heel lang duurde het echter niet want met nog ongeveer vijftien minuten te gaan in deze tweede sessie van de dag begon het licht te regenen en was het gedaan met de snelle rondetijden.

Het was echter Gabriel Rodrigo die net voor het begon te regenen een rondetijd van 1’49.538 op de klok wist te zetten. De Argentijn was hiermee de enige coureur die een tijd liet noteren van onder de 1’50 grens en vanzelfsprekend de snelste Moto3 coureur van deze eerste dag.

Achter Rodrigo noteerde Andrea Migno de tweede tijd van de dag gevolgd door Jaume Masia, Sergio Garcia en Romano Fenati.

De zesde tijd van de dag kwam op naam van Pedro Acosta voor Tatsuki Suzuki, Jason Dupasquier, Dennis Foggia terwijl Niccolò vrijdag in Portimão de top tien completeerde.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter